Hypark mooiste bewaarui

Ook dit jaar zijn de Hy-rassen van Bejo/De Groot en Slot sterk vertegenwoordigd in de uitslag van de verkiezing 'Mooiste bewaarui van Nederland 2013'. De Hypark van René van den Dries werd verkozen tot winnaar. Zijn uien werden door een onafhankelijke jury als beste beoordeeld op aspecten als hardheid, huidvastheid en huidkwaliteit, vorm en uniformiteit. Daarnaast was ook de algemene indruk die overheerste na beoordeling zeer positief.Hypark Hytech bewaaruien in de prijzen

Ook de tweede plaats werd ingenomen door Hypark, geteeld door Harry Schreuder. Een prachtige partij Hytech complementeerde de top-3. "Deze top-3 is een prachtig bewijs van de potentie van onze bewaarrassen" aldus Johan Voragen, Bejo's vertegenwoordiger in Noordoost Nederland en de IJsselmeerpolders. "Maar de telers verdienen het grootste compliment, omdat zij er ondanks de uitdagende teeltomstandigheden van afgelopen seizoen in geslaagd zijn deze kwaliteit achter de planken te krijgen".

Naast de eerder genoemde tweede plaats van Schreuders Hypark, behaalde de Hybelle van Martin Topper de 10e plaats. Beide telers wisten dit resultaat te combineren met deelname aan stichting Veldleeuwerik. Binnen Stichting Veldleeuwerik werken agrarische ondernemers, hun afnemers en andere ketenpartners samen aan verduurzaming van de voedselproductie. Bejo en De Groot en Slot steunen Veldleeuwerik.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018