DECCO breidt uit naar nieuwe sectoren voor verse groenten en fruit

Decco is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met BIOCONSERVACIÓN, een leidend bedrijf op het gebied van ethyleenabsorptie. "Dit samenwerkingsverband maakt DECCO Ibérica de exclusieve leverancier binnen zijn gebied, terwijl Bioconversación door kan gaan met onderzoek, ontwikkeling en innovatie op het terrein van ethyleenabsorptie," aldus Osvaldo Brunetti, directeur marketing van DECCO Ibérica.
Vorig jaar introduceerde het bedrijf DECCOSHIELD, een nieuw zonwerend product dat bij hoge temperaturen overmatige stress en zonnebrand voorkomt en de aanwezigheid van insecten reduceert. "Het gebruik van Deccoshield leverde bij verschillende gewassen langere houdbaarheid op," zegt Brunetti.

Daarnaast werkt Decco aan een lijn van MAP zakken (aangepaste atmosfeer) met Israëlische technologie. "Deze zijn ideaal voor alle tuinbouwproducten, die over een lange afstand getransporteerd moeten worden. Dit soort transport komt steeds vaker voor nu de verzadigde Europese markt Spaanse bedrijven ertoe dwingt alternatieven te zoeken."DECCO wil met de uitbreiding aan alle behoeften van hun cliënten voldoen. "We willen hen nog betere diensten kunnen leveren. Op hetzelfde moment willen we ook nieuwe cliënten en markten bereiken door het uitbreiden naar bijvoorbeeld de groentesector. DECCO's naam moet verbonden zijn aan de bescherming van alle tuinbouwproducten, van het moment dat ze geoogst worden tot het moment van consumptie."NATURCOVER: Veel gebruikt in huidige steenfruitseizoen
Naturecover is een coating voor pruimen, die tijdens de verwerking middels doordrenking of spray kan worden aangebracht. Naturecover-M is speciaal ontwikkeld voor perziken en maakt het fruit mooier, biedt het bescherming en vermindert uitdroging en gewichtsverlies.

DECONATUR lijn
Geheel in lijn met de trend om residuen te verminderen en biologisch te produceren, biedt Deconatur een breed assortiment aan coatings, fungistatics, fytoverstekers en zero-waste ontsmettingsmiddelen. 

Multinational DECCO, onderdeel van de UPL Group en al 80 jaar specialist in oogst- diensten, heeft delegaties over de hele wereld. Zij geven advies over het meeste efficiënte gebruik van producten en de beste behandeling van geoogste groenten en fruit. 
Binnen deze structuur heeft DECCO Ibérica de leiding over alle commerciële activiteit in Spanje, Frankrijk, Portugal en Marokko. De afdeling werkt ook samen met Latijns-Amerikaanse landen.

DECCO heeft jarenlange ervaring op het gebied van hygiëne, desinfectie en coating van fruit, voornamelijk citrus en steenfruit. Maar twee jaar geleden breidde het bedrijf zijn werkzaamheden uit naar nieuwe productlijnen en subsectoren, zoals pre-harvest, fytonutriënten en aanvullende technische oplossingen voor behandelingen. 

Voor meer informatie:

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018