Gespecialiseerd inkoper - Daghandel en potplanten

Bedrijf:  Donck Nederland 
Regio: vanuit Westland

Beschik je over termijnvisie? Heb jij ervaring in de inkoop van potplanten? Hecht jij veel waarde aan een goede rechtstreekse relatie met kwekers? En zou jij de samenwerking met vaste kwekers willen verdiepen? En dat ook nog in het hogere kwaliteitssegment planten? Kom dan een kop koffiedrinken en kennismaken met Roger Mureau en Toon Donck. Wij vertellen je alles over onze klanten, onze organisatie en werkwijze. We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jouw ambitie is. Voor de inkoop van Nederlandse potplanten zijn we op zoek naar een:


Gespecialiseerd inkoper I Daghandel en potplanten

Verdiepen van de relatie met de kwekers, leveringslijnen optimaliseren, vaste seizoensprijzen.

De functie:

Als professioneel inkoper in het plantenvak, haal jij voldoening uit het maken van keuzes voor: transparantie, kwaliteit, efficiency en zo gericht mogelijk werken. Door vooruit te werken, bereid je de seizoenen voor. Zo zorg je

dat jouw kwekers precies weten wat er van hen wordt verwacht als ze leveren aan Donck. Er gaat veel digitaal, maar ook heb je tijd nodig om met jouw inkoop ondersteunende collega’s de bestellingen door te nemen. En ervoor te zorgen dat de bestellingen worden weggewerkt en te controleren of dit ook goed gebeurt. Waar nodig stuur je bij. Als een leverancier afwijkt van wat is afgesproken, dan bel je hem op of je rijdt er langs. Sowieso bezoek je regelmatig jouw kwekers: dat is goed voor de relatie, goed voor de samenwerking en het draagt bij aan soepele leveringen: zoveel mogelijk alles in één keer goed!


Jouw werkzaamheden op een rij:

  • Voorbereiden van de seizoenen, kwekers bezoeken en (prijs)afspraken maken;
  • Dagelijks met je collega van de inkoopsupport de bestellingen wegwerken en volgen of het allemaal goed gaat;
  • Dagelijks contact met kwekers: je houdt hen scherp, waardeert hen en zorgt voor een constructieve relatie.


Heb jij de GIK factor?

Voor de klanten van Donck is het tijdig beschikken over aantrekkelijke kwaliteitsplanten belangrijk. Inkoopkantoor Donck NL verzorgt de inkoop voor meer dan 50% van alle planten van Donck. In jou zoeken we iemand die weet wat Goed Inkopen en Kwekerscontact betekent. Op de eerste plaats komt de beschikbaarheid van het juiste product. Naast een marktconforme prijs voor kwaliteitsplanten zijn andere belangrijke zaken: met de juiste stickers, in de juiste aantallen en precies dát artikel tijdig geleverd krijgen, zoals besteld.


Wat breng je mee:

  • Ruime kennis en ervaring in het inkopen van potplanten: in kamerplanten bloeiend of groen of in tuinplanten. Kennis van boomkwekerijartikelen is ook welkom, maar dan hopelijk als extra;
  • Goede communicatieve- contactuele- en samenwerkingsvaardigheden;
  • Je kunt uitstekend met geautomatiseerde systemen overweg en werkt accuraat.

Natuurlijk weet je goed te onderhandelen. Waarbij jij je ervan bewust bent dat je vooral langdurig succesvol kunt samenwerken, wanneer je oog hebt voor de belangen van jouw leveranciers. Kortom: je werkt op basis van een visie.


Werken bij Team Donck:

Samenwerken met Team Donck betekent samenwerken met een modern familiebedrijf waarbij volop geïnvesteerd wordt in automatisering en logistiek. Ook wordt er veel aandacht gegeven aan klanten en leveranciers. Door het leveren van verse planten (wij werken zonder voorraad) die wij van vaste kwekers betrekken (zonder klok). En doordat we zoveel mogelijk werken vanuit vaste lijnen, helpen we onze tuincentrumklanten aan een optimale verkoop van aantrekkelijke uniforme planten. Bij Team Donck gaan we voor kwaliteit, uitmuntende dienstverlening en hebben wij een passie voor planten!


Het aanbod:

  • Een bijzondere inkoopfunctie voor kwaliteitsplanten bij een gezond familiebedrijf;
  • Een directe collega met ruime ervaring in de inkoop van potplanten en drie andere prettige collega’s;
  • Een aantrekkelijke functie met jouw eigen verantwoordelijkheid, vrijheid en mobiliteit;
  • Een goed salaris, smartphone, laptop, vakantiedagen, prima pensioenregeling en een auto van de zaak.


Verder heb je in jouw functie, naast Roger, alle ruimte om op jouw manier invulling te geven aan de functie Daghandel Specialist Potplanten. Geef de samenwerking met kwekers op jouw manier inhoud, werk aan uitstekende relaties met je leveranciers. En als je jouw inkoopactiviteiten met alle bijbehorende processen onder controle hebt en je wilt meer uitdaging dan is er ook op het gebied van de termijnplanningen en bijbehorende inkopen genoeg te doen!

Interesse, meer weten? Bel mail of app met jobkuyvenhoven@movetocatch.nl of 06-52601456.

Link naar vacature: https://bit.ly/3bbJ6ct

 

 


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven