Teeltchef tuinbouw Zuid-Korea

Dit Zuid-Koreaanse bedrijf is begonnen met de opbouw van een nieuwe glastuinbouwtak. Aan een eerste moderne Venlokas wordt druk gebouwd en plannen voor veel grotere kassen zijn in ontwikkeling. Om de bouw en de productie van onder meer tomaten, paprika’s en aardbeien in goede banen te leiden wordt een Nederlandse tuinder gezocht voor een periode van in eerste instantie drie jaar.


Teeltchef tuinbouw Zuid-Korea

-zeer ruime ervaring, stimulerend, respect voor andere cultuur -


Het bedrijf

Tegen de achtergrond van een snel groeiende wereldbevolking en de qua omvang nu nog relatief bescheiden tuinbouwsector in Zuid-Korea ontwikkelt dit miljoenenbedrijf ambitieuze plannen om de glastuinbouw in dit land te moderniseren en te vergroten. Bij de stad Busan wordt gebouwd aan een kleine halfgesloten Venlokas die in november klaar is. Er wordt gebruik gemaakt van Priva klimaatbeheersing. Steenwol (Rockwool) zal gebruikt worden bij de teelt van tomaten en paprika’s. Bij gewassen zoals aardbeien zijn andere substraten mogelijk. Na de bouw van deze proefkas zijn er gevorderde plannen voor in eerste instantie 30 ha. aan nieuwe en moderne Venlo-productiekassen waarin mogelijk ook andere gewassen komen. Voor de bouw daarvan lopen onderhandelingen met ervaren Nederlandse kassenbouwers. Het gaat in eerste instantie om gangbare teelt omdat de biologische productie in Zuid-Korea nog minimaal is. Het bedrijf gaat er wel van uit dat biologische teelt in de toekomst belangrijk kan worden zodat ervaring op dit gebied nuttig is.


De functie

De gezochte Nederlandse tuinbouwondernemer moet minimaal tien jaar ervaring hebben in de moderne glastuinbouw. Hij of zij begeleidt eerst het bouwproces van de eerste Venlokas (oppervlakte 3500 vierkante meter) in Busan en wordt daarna samen met een Zuid-Koreaanse collega verantwoordelijk voor de productie. Hij of zij heeft samen de dagelijkse leiding maar brengt veel kennis, deskundigheid en ervaring in. Hij of zij moet een echte stimulerende teamspeler zijn die goed kan omgaan met het werken in een andere culturele omgeving. Een aantal lokale medewerkers spreekt goed Engels maar niet allemaal. De juiste kandidaat voelt precies aan hoe hij of zij het beste resultaat kan bereiken maar heeft daarbij wel respect voor de lokale medewerkers en de andere mentaliteit in Zuid-Korea. Goed kunnen omgaan met een soms andere wijze van bijvoorbeeld overleg en onderlinge collegiale verhoudingen zijn nodig. De keuze voor een Nederlandse leidinggevende is gebaseerd op het hoge technische niveau van zowel de kassenbouw als de teelt zelf maar de Zuid-Koreaanse samenleving en mentaliteit is net wat anders. Hard werken en veel inzet is overigens iets wat zowel in de Nederlandse als de Zuid-Koreaanse glastuinbouw gewoon is. De kandidaat die wij zoeken is ook bereid om zich in bijvoorbeeld de Zuid-Koreaanse regelgeving over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verdiepen. Hij of zij maakt zich alle relevante regels, gebruiken en systemen snel eigen. In eerste instantie gaat het om een contract voor drie jaar waarbij uitgegaan wordt van een vijfdaagse werkweek. Als beide partijen daarna dat willen kan die periode verlengd worden. Er is (gezins)huisvesting beschikbaar.


De uitdaging

De kandidaat die wij zoeken is een echte tuinder met minstens tien jaar ervaring in de moderne Nederlandse glastuinbouw, bij voorkeur in functies met coördinerende en leidinggevende kanten. Het moet ook iemand zijn die verder kijkt (of wil kijken) dan de Nederlandse grenzen. Deze bijzondere stap vergt een zeker gevoel voor avontuur maar ook een persoonlijkheid die niet bang is om van de gebaande paden te gaan. Iemand ook die het belangrijk vindt om te leren van ervaringen in andere landen en dat als een persoonlijke verrijking ziet.


De functie-eisen

  • HBO, bijvoorbeeld HAS
  • Ruime praktijkervaring, minstens 10 jaar, in de moderne glastuinbouw
  • Leidinggevende/coördinerende ervaring is nodig
  • Respect voor een andere cultuur en mentaliteit
  • Niet bang voor een Zuid-Koreaans avontuur
  • Goede beheersing Engels (gesproken en geschreven)
  • Goede collega maar ook stimulerende leider
  • Bereid om minimaal drie jaar in Zuid-Korea te werken


Voor de juiste kandidaat is dit een bijzondere internationale functie waarin je veel kennis, ervaring en energie kwijt kunt. Het enkele jaren leven en werken in een voor ons relatief onbekend land als Zuid-Korea trekt je aan. De arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend, inclusief ondersteuning bij de verhuizing. Er is woonruimte beschikbaar. Jij brengt veel kennis van de glastuinbouw en inzet mee, het bedrijf stelt daar veel tegenover en samen bouwen jullie aan een bijzonder kassenproject. Dit kan dus die interessante buitenlandse functie zijn waar je al een tijdje naar zoekt. Reageer meteen of neem snel contact op voor meer informatie.

Uiteraard is en blijft alles vertrouwelijk.


Frans Neijenhuis
Primulalaan 2 a5
6851 TD Huissen
Mob: +31 6 10782861
Email: frans@therecruitingspecialist.nl
Internet: www.therecruitingspecialist.nl


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven