Junior Veredelaar (aardappel)

Ter ondersteuning van de veredeling binnen het Tetraploïde veredelingsprogramma hebben we de volgende vacature:

Junior Veredelaar (aardappel)

Metslawier, fulltime


Jouw bijdrage:

Elke dag stijgen de verwachtingen betreffende de aardappel, één van de belangrijkste voedselgewassen ter wereld. Niet alleen de eisen aan voedingswaarde is van belang, maar ook de verandering van ons klimaat en een stijgende vraag naar voedsel zijn grote uitdagingen waar passende aardappelrassen voor nodig zijn. Onze uitdaging is om de eisen van nu en die van de toekomst tegemoet te komen door aardappelrassen te leveren die aan elke wens voldoen. Dit is jouw kans om ons te helpen bij onze missie: "We drive the development of responsible food for the world population."

We zoeken een assistent veredelaar op bachelor niveau die de verbindende schakel is tussen onderzoek en praktische veredeling, specifiek toegespitst op de ontwikkeling van de hybride aardappel.


Jouw kans:

In deze functie ben je breed vetrokken bij alle facetten van veredeling. Jij zorgt ervoor dat de Hoofd Veredelaars van het tetraploïde veredelingsprogramma efficiënt kunnen werken. Je neemt daarom een groot deel van de praktische activiteiten voor je rekening. Je bent volledig onderdeel van het veredelingsteam en wordt daarom betrokken in het maken van de plannen en opzetten van de veredelingsactiviteiten. Hierdoor kun jij het best bijdragen aan de kwaliteit van het veredelingsproces en zorgen voor betrouwbare data die gebruikt wordt bij het screenen van de nieuwe rassen.
We zijn op zoek naar iemand die graag toegepast werk op planten uitvoert en hierbij het liefst afwisselend werk doet met planten in kassen en op het veld. Het betreft een fulltime functie.


Jouw profiel:

 • Je hebt een relevante opleiding gehad in de richting Akkerbouw / Agronomie op BSc-niveau.
 • Je hebt ambitie om te groeien in het veredelingsvak en hebt affiniteit met het aardappelgewas.
 • Je ben praktisch ingesteld en werkt vanuit een doelgerichte aanpak.
 • Je werkt graag in een toegewijd team aan je eigen taken.
 • Je vindt nauwkeurig werk met een hoog kwaliteitsniveau belangrijk.
 • Je hebt een voorkeur voor divers werk, waarin je zelf de regie hebt.


Wij bieden:

Bij HZPC hechten we veel waarde aan eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Je komt in een informele werkomgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf verder te ontwikkelen. Verder bieden wij:

 • Een voltijd dienstverband.
 • Een uitdagende functie met veel eigen ruimte.
 • Een innovatieve werkomgeving waarin gewerkt wordt aan de aardappel van de toekomst.
 • Enthousiaste, ervaren en internationale collega’s binnen gespecialiseerde afdelingen.
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Mogelijkheden voor verdere scholing in je vakgebied.
 • Een internationale omgeving bij een gezonde en groeiende organisatie.


De standplaats van deze positie is Metslawier (Friesland).


Onze organisatie:

HZPC, vanuit Nederland opgericht in 1898, is uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider in innovatieve veredeling, pootaardappelhandel en conceptontwikkeling. Onze ambitie is duurzame groei. We bieden innovatieve aardappelrassen die zijn aangepast op lokale teeltomstandigheden. We delen kennis en bieden oplossingen die dynamisch anticiperen op de klimatologische, culturele en commerciële uitdagingen waar de voedselketen mee te maken heeft. Met ruim 400 werknemers in 19 landen en exporterende naar meer dan 90 landen, dragen wij bij aan de beschikbaarheid van verantwoord voedsel voor het welzijn van miljoenen mensen wereldwijd.

Al onze R&D activiteiten worden grotendeels uitgevoerd in Metslawier. In dit geavanceerde kenniscentrum werken we dagelijks met meer dan 100 collega’s van over de hele wereld aan het ontwikkelen van nieuwe rassen, verbeteren van huidige rassen en uitbreiden van onze kennis in allerlei specialismen.

Meer informatie is te vinden op www.hzpc.com.


Jouw reactie:

We kijken uit naar je reactie! Solliciteren kan via het sollicitatieformulier op onze website. Graag ontvangen we deze voor 4 augustus 2022.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jeroen Bakker of Peter Vos (Hoofd Veredelaars) via 0513 489 888 of Koenraad Witteveen (HR) via 0513 489 888.


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven