Salesmanager substraten West-Europa

Dit wereldwijd actieve bedrijf verzorgt innovatieve en circulaire substraatsystemen. Daarmee kan de glastuinbouw wereldwijd met een laag gebruik van water en energie een maximale productie van groenten van de hoogste kwaliteit leveren. De moderne glastuinbouw in West-Europa is een van de belangrijkste afzetmarkten. Voor uitbreiding van het klantenbestand en verdere omzetgroei wordt gezocht naar 

Salesmanager substraten West-Europa 


Het bedrijf 

Dit internationale bedrijf is volop bezig met de ontwikkeling en productie van substraat(systemen) met een bijpassende irrigatiestrategie voor de moderne glastuinbouw. Met deze bijzondere voedingsbodems levert het bedrijf een grote bijdrage aan verdere verduurzaming. Daarbij hoort ook het streven om met zo min mogelijk water en energie een maximale voedselproductie van hoge kwaliteit te realiseren. Het bedrijf heeft in de loop der jaren een groot en breed aanbod van circulaire substraatproducten ontwikkeld waardoor voor ieder teeltbedrijf en iedere teeltsituatie een oplossing op maat kan worden geboden. Die oplossing sluit altijd aan bij specifieke wensen van de teler over bijvoorbeeld bewortelingspatronen, generatieve en vegetatieve groei, opnamecapaciteit, waterbuffer en stuurbereik. Het bedrijf bouwt voortdurend nieuwe kennis en ervaringen op, zo wordt er op dit moment ook hard gewerkt aan circulair hergebruik van de substraten. 


De functie 

De moderne glastuinbouw in West-Europa (Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk) is een belangrijke afzetmarkt voor de substraten en andere diensten en producten van het bedrijf. De gezochte kandidaat voor deze veelzijdige commerciële functie gaat zorgen voor verdere groei van marktaandeel, omzet en marge. Hij of zij is een overtuigende persoonlijkheid die initiatief neemt. Hij of zij kan, naast de bestaande afnemers, snel een breed netwerk van nieuwe interessante en potentiële belangrijke relaties opbouwen. Het is een groot voordeel als hij of zij al beschikt over een relevant netwerk in de Nederlandse en/of West-Europese glastuinbouw en dan met name in het innovatieve en technisch hoogwaardige deel daarvan. Kennis van de moderne tuinbouwtechnieken en vooral het gebruik van substraten en andere voedingsbodems bij teelten is een groot voordeel. Hij of zij kan in ieder geval op meerdere niveaus meepraten; van distribiteurs tot de teler en diens medewerkers zelf. Een uitstekende beheersing van Engels en bij voorkeur ook Duits is belangrijk. De functie van de gezochte Salesmanager is breed en gevarieerd. De juiste kandidaat zorgt bijvoorbeeld voor tevreden klanten door de beste dienstverlening voor, tijdens en na diens aanschaf van producten en diensten, inclusief een snelle 

afhandeling van eventuele klachten of problemen. Ook zet de Salesmanager de algemene commerciële doelstellingen en strategieën van het bedrijf om in praktische en succesvolle verkoopplannen. Hij of zij gaat op bezoek bij geïnteresseerde telers (maar ook telersgroepen) en grote tuinbouwbedrijven, organiseert en verzorgt productpresentaties, bezoekt relevante beurzen en andere bijeenkomsten, houdt zich op de hoogte van (technische en markt-) ontwikkelingen en bouwt daarmee de bekendheid van het bedrijf verder uit. De juiste kandidaat heeft oog voor nieuwe kansen en mogelijkheden en het verder optimaliseren van de bestaande product-, prijs- en klantenmix, inclusief de beste seizoensverdeling van de verkopen. Het belangrijkste van deze veelzijdige functie is een actieve bijdrage leveren aan enerzijds omzetgroei en klanttevredenheid en anderzijds aan verdere productontwikkeling en vernieuwing. De Salesmanager werkt daarbij nauw samen met collega’s, rapporteert over nieuwe ontwikkelingen en legt verantwoording af voor zijn activiteiten aan de leidinggevende en directie. 


Functie eisen: 

De gezochte kandidaat heeft een grote kennis, zowel praktisch als theoretisch (HBO/HAS) van de moderne tuinbouw(technieken), met name wat betreft substraten. Hij of zij kan die ervaring opgedaan hebben in de substraathandel, maar ook bij bijvoorbeeld de planten- en bloementeelt zelf, de zaadveredeling of de meststoffenhandel. De West-Europese markt (Benelux, Duitsland en Oostenrijk) is in eerste instantie het voornaamste werkterrein en daarvoor is een goede beheersing van Engels en bij voorkeur ook Duits nodig. Hij of zij is regelmatig op pad in het eigen werkgebied. 

Enige ervaring is nodig maar zeker zo belangrijk is de bereidheid om snel veel te willen leren en van deze functie het gevraagde succes te maken. Jonge maar enthousiaste kandidaten met de juiste opleiding die toe zijn aan een tweede of derde stap in hun loopbaan moeten dus zeker solliciteren. De arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend en passen bij deze verantwoordelijke functie. Reageer dus meteen! Heb je nog vragen of wil je meer weten voordat je solliciteert? Een telefoontje naar Frans Neijenhuis is genoeg. 

Standplaats; Home-Office 

Frans Neijenhuis Mob: +31 6 10782861 

Email: frans@therecruitingspecialist.nl
Internet: www.therecruitingspecialist.nl

Klik hier om deze vacature online te bekijken of direct te solliciteren


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven