Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Vacaturebank

Vind jij het een uitdaging om als Teeltspecialist de juiste proeven uit te zetten? Heb je groene vingers en kennis van teelten? Ben je het liefste in de kas of in het veld? Vind jij het fantastisch wanneer jouw opgekweekte bloemen en planten op beurzen en evenementen tot hun recht komen? Dan is deze zelfstandige rol als Teeltspecialist iets voor jou!


Takii Europe is een dochteronderneming van het Japanse Takii & Co. Ltd., één van de meest vooraanstaande veredelaars van groente- en siergewassen in de wereld. Takii is een familiebedrijf met een rijke traditie. Vanuit het hoofdkantoor in De Kwakel bedienen zij naast de Europese markt, ook de markten in het Midden-Oosten, Afrika en Centraal-Azië. Takii Europe heeft veredelingsstations, zaadproductiebedrijven en verkoopkantoren in verschillende landen. Samen zorgen zij ervoor dat haar klanten kunnen beschikken over een breed assortiment groente- en sierteeltrassen.

‘Creating tomorrow today’ is de leidende slogan achter Takii’s bedrijfsfilosofie. Hierdoor gedreven creëren, produceren en distribueren zij hoogwaardige rassen en verlenen zij kwalitatief hoogstaande ondersteuning aan haar ketenpartners.

Takii Europe kenmerkt zich door een platte organisatie. Dat betekent dat iedereen beschikbaar is voor iedereen, want alleen samen bereik je het gemeenschappelijke doel. Bij Takii werken betekent dat je een teamplayer bent voor wie kwaliteit, respect en betrouwbaarheid vanzelfsprekend zijn. Medewerkers nemen hun verantwoordelijkheid en tonen initiatief.

Research & Development (R&D) is verantwoordelijk voor het veredelen en ontwikkelen van nieuwe groente- en bloemenrassen. Flowers is een subonderdeel van R&D en voert de bijbehorende veredelingsprogramma’s en teeltproeven uit.

Als Teeltspecialist Flower Trials & Home Garden (FT & HG) draag je samen met de Manager Flower Breeding zorg voor het realiseren van een juiste en efficiënte uitvoering van verscheidene proeven, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan productmanagement- en marketingactiviteiten.

Wij zijn voor Takii op zoek naar een


Teeltspecialist


Functie

Opzetten van proeven en opkweken van showplanten en bloemen

 • Als Teeltspecialist FT & HG werk je mee aan het organiseren, opzetten en onderhouden van kas-, containerveld- en vollegrondsproeven.
 • Hiertoe behoort het opkweken van showplanten voor diverse events en het organiseren, plannen en uitvoeren van proeven voor  pot- en perkplanten met nieuw ontwikkelde genetica.
 • Bovenal stel je (technische) teeltadviezen op en zorg je dat alle teeltactiviteiten optimaal worden uitgevoerd.
 • Uitgevoerde werkzaamheden registreer en verwerk je in Excel, waar je verschillende gegevens bijhoudt.
 • Per week leg je in een werkplan vast wat de prioriteiten zijn en de personele behoefte is. Aan de hand hiervan wijs je werkzaamheden toe aan tijdelijke krachten en stuur je hen aan.
 • Daarnaast draai je een deel van het seizoen mee in de werkzaamheden ten behoeve van de bloemen- en groenteveredeling, dan maak je deel uit van het teeltteam en voer je werkzaamheden in samenwerking met hen uit.
 • Je rapporteert aan de Manager Flower Breeding.


Profiel

Je werkt het liefst zelfstandig en zet graag je teeltkennis in

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde mbo- of hbo opleiding zoals bijvoorbeeld (Internationale) Tuinbouw, Plantenteelt, Plant Science of vergelijkbaar aan de Hogere Agrarische School (HAS) of een opleiding aan een Agrarische opleidingscentrum (AOC) in de richting Plant en deze aangevuld met relevante werkervaring richting teelt en/-of techniek.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels.
 • Ervaring met het MS Office365 pakket. 

Competenties

 • Stressbestendig
 • Zelfstandig werken
 • Aansturen en motiveren van (seizoens-)medewerkers
 • Organisatorische kwaliteiten en goede planner
 • Gedreven en passie voor het ‘groene’ vak


Standplaats

De Kwakel.


Aanbod

Als werkgever heeft Takii een bijzondere reputatie. Zij creëren een prettige werkomgeving met veel aandacht voor de werk-privé balans. Naast een salaris dat past binnen de CAO Tuinzaden biedt Takii een winstdeling, nemen ze de totale pensioenpremie voor haar rekening en is de vakantietoeslag 8,33%. Eventuele overuren worden in deze functie uitbetaald. Daarnaast wil Takii graag het maximale uit jouw talenten halen. Dat betekent dat er binnen Takii genoeg mogelijkheden zijn voor jou om in het bedrijf door te groeien en jezelf te ontwikkelen. En als jij groeit, mag je ook bloeien. Takii is altijd op zoek naar toekomstige leiders en specialisten.


Reageren

Takii Europe B.V. heeft de Werving en Selectie voor de vacature van een Teeltspecialist exclusief uitbesteed aan CeresRecruitment.

Voor meer informatie kun je terecht bij Saskia Bierma-Maassen, telefonisch bereikbaar op 06 52 774 019.
Solliciteren via www.ceresrecruitment.nl.

Uitgebreide informatie over het bedrijf is te vinden op www.takii.eu.

Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt onderdeel uit van de procedure.

 

FreshPublishers © 2005-2024 UienNieuws.nl

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven