Job offer - Verkoop-vertegenwoordiger vollegrondsgewassen

Sakata Vegetables Europe, een dochteronderneming van Sakata Seed Corporation (Japan), is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitbreiding van de activiteiten in de EMEA-regio. Met ons brede aanbod van groentezaden, willen wij een vertrouwensrelatie opbouwen met onze klanten. Daarom werken wij al meer dan honderd jaar volgens ons motto "kwaliteit, betrouwbaarheid en service". In het kader van de Sales afdeling van Sakata Vegetables Europe gaat u bijdragen aan de structurering van ons verkoopnetwerk en de ontwikkeling van onze omzet.

Verkoopvertegenwoordiger voor vollegrondsgewassen

(m/v) - Vaste fulltime functie


Functieomschrijving

Om onze succesvolle groei voort te zetten, zijn wij op zoek naar een nieuw teamlid om de verkoopontwikkeling, de productpromotie en de uitbreiding van onze activiteit te verzorgen in de Noord-Europese regio (voornamelijk in Nederland en België, maar ook in Luxemburg, Noorwegen, Finland en IJsland). Onder verantwoordelijkheid van de salesmanager Noord-Europa, zal deze functie worden uitgeoefend vanuit het thuiskantoor in de regio Benelux (bij voorkeur in Nederland). De belangrijkste missies zijn:

Verkoopactiviteiten:

 • Verkoopprognoses en budgetten coördineren en realiseren.
 • Onze producten presenteren, promoten en verkopen aan bestaande en potentiële distributiepartners en telers.
 • Positieve bedrijfs- en klantrelaties opbouwen, ontwikkelen en onderhouden.
 • Problemen en klachten van klanten snel oplossen voor een maximale klanttevredenheid.
 • Met steun van de Product Management en Marketing afdelingen specifieke interne marketing tools ontwikkelen.


Marktkennis:

 • De kennisoverdracht tussen telers, partners en interne afdelingen coördineren.
 • Regelmatig analyses en rapporten inzake markttrends, economische ontwikkelingen en verkopen verstrekken aan de salesmanager Noord-Europa.
 • Organiseren van en deelnemen aan relevante verkoopbijeenkomsten en externe tentoonstellingen en "open dagen" organiseren in samenwerking met productmanagers.


Teammanagement:

 • De productontwikkelaar(s) in de betreffende regio managen.
 • De verkoopinspanningen coördineren met teamleden en andere afdelingen.
 • Samen met de productontwikkelaar(s) proeven organiseren voor de promotie bij de telers.

Deze functie vereist veelvuldig reizen, soms naar andere Europese landen. Onder de verantwoordelijkheid van de salesmanager Noord-Europa, is samenwerking met andere teams in het buitenland de sleutel voor succes.


Profiel

Wij zoeken kandidaten met verkoopervaring in de groente/zadensector en een goede kennis van de markt. Een diploma en/of zeer goede kennis in agronomie heeft de voorkeur.

De functie vereist een hoge mate van autonomie, betrouwbaarheid en organisatorische vaardigheden, met een methodische aanpak. U bent in staat om verkopen en onkostenbudgetten te beheren en verkoopacties op te zetten. U hebt dus goede relationele vaardigheden ontwikkeld om te communiceren, te overtuigen en de verkoop en promotie te bevorderen. Werken bij Sakata vereist een open instelling, flexibiliteit en teamgerichtheid. Een goede beheersing van het Engels en Nederlands en een doeltreffend gebruik van kantoorsoftware zijn noodzakelijk.


Sollicitatie

Deze functie is zo snel mogelijk beschikbaar. Als dit aansluit bij uw projecten, stuur dan uw sollicitatie in het Engels (cv en motivatiebrief) per e-mail naar het volgende adres: sve.recruitment@sakata.eu .

Alle sollicitaties worden met een hoge mate van vertrouwelijkheid behandeld. Bedankt voor uw belangstelling.


© UienNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven