Senior Inkoper

Wil jij werken in een dynamische, hands-on en internationale omgeving, waar jij een grote rol kunt spelen in de inkoop? Denk hierbij aan het meedenken over en verbeteren van de inkoopsystemen, het aansturen van de operationele taken binnen het inkoopteam, en de samenwerking intern met Sales en extern met leveranciers te versterken? Er is momenteel een gedegen basis, aan jou de kans om bij te dragen aan een verdere professionalisering van onze Inkoopafdeling.

Wij zijn op zoek naar een commerciële en strategisch succesvolle:

Senior Inkoper


Sinds de oprichting in 1996 is Koen Pack uitgegroeid tot marktleider in verpakkingsmaterialen voor de bloemen- en plantenindustrie. Het is onze missie om wereldwijd de beste, betrouwbaarste en meest innovatieve leverancier op het gebied van verpakkingen te zijn. Dit doen wij door precies dat te leveren waar de klanten behoefte aan hebben. Dankzij gedegen vakkennis, een flinke dosis creativiteit en jarenlange ervaring weten wij hier uitstekend op in te spelen. Met locaties over de hele wereld (waaronder China, USA, Canada, Colombia en Nederland) en het wereldwijde netwerk van leveranciers is Koen Pack toonaangevend in het ontwikkelen van innovatieve en originele verpakkingen.

Het Nederlandse team bestaat uit meer dan 50 gedreven medewerkers. Er is een open en transparante familie cultuur, waar collegialiteit centraal staat.


Inkoopafdeling

De inkoopafdeling is de spil van de organisatie waarbinnen jij onder andere de operationele taken binnen het team aanstuurt.
De organisatie heeft meerdere groeiambities, onder andere op het gebied van duurzaamheid. Een deel van de inkoopactiviteiten is specifiek klantgericht, waarbij de rest collectiegericht is. Inkoop speelt hier een key rol in binnen de organisatie, waarbij er samen met productontwikkeling en verkoop, wordt gekeken naar het bepalen van het assortiment en innovatieve mogelijkheden. Momenteel is inkoop decentraal ingericht, maar er zijn meerdere kansen en ambities om de synergie tussen de landen te versterken. Je rapporteert aan de Inkoopmanager


Functie Senior Inkoper

Vanuit deze rol ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de operationele taken binnen Inkoop. Je denkt na over de juiste verhouding tussen de voorraad, inkoop en supply chain. Je zorgt voor een juiste forecasting en planning, in afstemming met jouw collega’s van Sales. SlimStock is recent geïmplementeerd, daardoor is het nu mogelijk geworden om de voorraad beter in kaart te brengen en waar mogelijk te verlagen, en je werkt graag met inkoopsystemen zoals deze om de Inkoop te optimaliseren;


Tevens is het belangrijk dat je het leuk vindt om:

  • Samen te werken met collega’s op globaal niveau;
  • Je bent gedreven in het zoeken van de meest geschikte leveranciers in Europa en het Verre Oosten;
  • Je vindt het leuk om leveranciers en beurzen te bezoeken, een aantal keren per jaar;
  • Je houdt van zelfstandig werken maar bent tevens een teamplayer;
  • Je weet onze verkopers voor je te winnen zodat jullie gezamenlijk resultaten boeken;


Functie eisen

Je bent het eerste aanspreekpunt in de organisatie en hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent een doener, weet mensen mee te nemen en bent doortastend. Je bent in staat om structuur aan te brengen, hebt sterk analytisch inzicht en werkt graag doelgericht. Daarnaast heb je uitstekende communicatieve vaardigheden, ben je hands-on en weet jij flexibel in te spelen op situaties. Wanneer nodig hak jij knopen door en beschik je over voldoende overtuigingskracht. Je creëert draagvlak op verschillende niveaus.


Voor deze functie zien wij graag de volgende kwaliteiten terug in jouw profiel:

  • Afgeronde HBO- of academische opleiding;
  • Meer dan 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke omgeving;
  • Ervaring in de bloemensector en met de inkoop van vergelijkbare producten (Verpakkingsmaterialen) is een pre;
  • Goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Bereidheid om af en toe te reizen.


Aanbod

Afhankelijk van het niveau en de persoonlijkheid van de kandidaat, interessante primaire arbeidsvoorwaarden.


Interesse?

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met: Hester Jansen, tel: +31 20 545 2470, e-mail: hrm@koenpack.com.


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven