Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belangstelling Braziliaanse AGF-importeurs om Nederlands assortiment te verruimen

LAN-Brazilië heeft onlangs Minas Gerais bezocht, de deelstaat met de op één na grootste bevolking in het land. Het is de bedoeling om samen met het lokale NBSO-kantoor relevante waardeketens in de landbouw binnen de deelstaat te inventariseren. Het gebied biedt veel kansen voor de Nederlandse Agribusiness.
 
De deelstaat Minas Gerais geldt als één van de grootste landbouwproducenten in Brazilië. Hoewel landbouw strikt genomen slechts verantwoordelijk is voor ongeveer 6% van het bruto inkomen van de deelstaat, vergeleken met 29% afkomstig van industrie en 65% uit handel en dienstverlening, is de hele sector (d.w.z. met toeleverings- en verwerkingsindustrie) goed voor 44% van de totale productie.
 
Aardappelen 
Minas betreft de grootste koffieproducent in het land, die zelfstandig meer produceert dan héél Colombia. Tevens is het de grootste aardappel- en zuivelproducent van Brazilië, de twee belangrijke producten voor de Nederlandse export.
 
Fruit
De CEASA in Minas Gerais is de op 2 na grootste distributie centrum voor groenten en fruit in Brazilië met de grootste bedekte ruimte van het land. Een groot deel wordt lokaal geproduceerd, maar er wordt ook veel uit Europa geïmporteerd. Onder anderen appelen, peren, druiven en sinaasappelen uit Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië en vooral uien uit Nederland. Er is belangstelling onder importeurs om het sortiment uit Nederland te verruimen, maar ook om van Nederlandse distributiesystemen te leren.
 
Bron: Agroberichten Buitenland
Publicatiedatum: