Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Open dag uien- en aardappelbewaarplaats met machineberging te Lelystad

Op vrijdag 17 januari 2014 vindt er een open dag plaats op het vernieuwde
bedrijf van Van Zanten VOF aan de Klokbekerweg 9 te Lelystad. Bezoekers zijn
welkom van 14.00 tot 21.00 uur. Bedrijven die betrokken zijn bij de bouw en inrichting van de bewaarloods presenteren zich tijdens deze dag.



Tot maart 2012 was Coen van Zanten veehouder en fokker op zijn bedrijf aan de
Klokbekerweg te Lelystad. Met de nodige investeringen voor de boeg en zoon John van Zanten met een voorliefde voor akkerbouw, heeft de familie Van Zanten de keuze gemaakt over te stappen naar akkerbouw. Het gehele overgangsproces, van de te slopen gebouwen tot en met de bouwbegeleiding en oplevering van de nieuwe bewaring, is begeleid door DLV. Tijdens de sloop van de bestaande gebouwen is duurzaamheid een belangrijk speerpunt geweest. De houten spanten zijn hergebruikt bij de buurman en het betonwerk is vermalen.

Loonbedrijf Buijtert heeft dit vervolgens verwerkt als fundatie voor de erfverharding.
Het vernieuwde bedrijf kenmerkt zich door een doordachte erfindeling met voldoende
mogelijkheden tot groei. De bewaarplaats met grote machineberging is voorzien van alle gemakken. Tijdens het oogstseizoen kan zowel het lossen als het uitschuren binnen plaatsvinden. In de nok van de loods is een lichtstraat gemaakt om voldoende daglicht naar binnen te halen. Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan een praktische indeling met voldoende uitbreidingsmogelijkheden. Zo is er voor gekozen om alle cellen aan één zijde te houden. De cellen zijn op die manier snel bereikbaar en het oppervlakte aan paden is beperkt. Door deze keuze is de door v.d. Heijkant gebouwde bewaring een strak 'vierkant' gebouw geworden.

In de bewaring zijn de nieuwste bewaarmethoden verwerkt. In de aardappelbewaring wordt het CO2 niveau laag gehouden door continu afzuiging van een klein beetje lucht. In de uienbewaring is gekozen voor toerengeregelde ventilatoren. Hiermee kan Van Zanten energiezuiniger bewaren. Tijdens de open dag presenteren DLV en Omnivent tevens de bevindingen van het uiennetwerk 'Ui en Energie'. Iedereen is van harte welkom op deze open dag. Kom met eigen ogen de gemaakte
overstap bekijken op vrijdag 17 januari 2014.

Voor meer informatie:
DLV Bouw, Milieu en Techniek BV
Harrie Versluis
06 – 22 93 00 47 / h.versluis@dlv.nl
Barry Akkerman
06 – 26 51 87 16 / b.akkerman@dlv.nl
Publicatiedatum: