Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
geen export naar Europa

Tekort aan Zuid-Afrikaanse uien

Niet alleen het fruit in Zuid-Afrika heeft te kampen onder de weersomstandigheden. Ook de uientelers hebben zware verliezen geleden. Door de regenval tijdens het planten en de oogst en een lichte hagelschade is het volume uien 20-25% lager.

John Davey van Dutoit Vegetables, die verantwoordelijk is voor zo'n 14% van de Zuid-Afrikaanse uien, verwacht een tekort aan Zuid-Afrikaanse uien in juni en juli. "De noordelijke provincies zullen later oogsten als gevolg van de regen en die aanvoer zal botsen met de producten uit de Noordkaap."

Davey vertelt dat ze dit jaar niet in staat waren om naar Europa te exporteren, als gevolg van de kwaliteitsrisico's door het natte weer. De export is minimaal geweest. Veel telers hebben de binnenlandse programma's ingevuld. Wel neemt de export naar andere Afrikaanse landen, zoals Angola toe. "De prijzen liggen op een goed niveau. Al met al zijn we niet veel beter of slechter af dan vorig jaar."

Voor meer informatie:
John Davey
Dutoit Vegetables
Tel: +27(0) 23 313 3118
Email: john@dutoit.com
www.dutoit.com
Publicatiedatum: