Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Inschrijving Symposium 'Uienteelt 2.0' geopend

Vanaf deze week is het mogelijk om in te schrijven voor het symposium dat gehouden wordt op 2 juni in Emmeloord en 3 juni in Bergen op Zoom. Al een aantal jaar op rij zijn er kwaliteitsproblemen met bijvoorbeeld koprot. Als Nederland z'n toppositie in export van uien wil behouden, dan zal er iets moeten veranderen. Het is daarom tijd om een nieuwe uienteelt te lanceren: uienteelt 2.0. De hele keten heeft hier belang bij. Van telers tot verwerkers en exporteurs, adviseurs en zaadbedrijven, catering en consumenten. Om economisch rendement, werkgelegenheid en nog veel meer te behouden is verandering noodzakelijk.

Tijdens het symposium komen interessante sprekers uit de keten aan het woord. Zoals Douwe van Dongera directeur van Profytodsd, en Philip Kroes o.a. teler van (biologische) uien, die samen vertellen over alle aspecten van duurzaam telen in relatie tot de bodem en de groei van het gewas. Op het symposium worden actuele handreikingen gegeven om koprot te voorkomen. Zo zal Heleen Bukman, onderzoeker fytopathologie van Bejo Zaden, uitleggen hoe je koprot herkent, wat de symptomen zijn en wat het verloop is. Ga naar de website voor het volledige programma. Voor de inschrijving geldt vol=vol. Dus meldt u snel aan via het inschrijfformulier.

Bezoek de website www.degrootenslot.nl/symposium voor meer informatie.
Publicatiedatum: