Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Open dag CZAV en Rusthoeve druk bezocht

'Groei met kwaliteit' was het thema van de jaarlijkse Open Dag CZAV en Rusthoeve. Bezoekers konden zich laten voorlichten over een groot aantal gewassen en onderwerpen. Tijdens de rondgang langst de granen was er aandacht voor bemesting en gewasbescherming naast rassenvelden lag er ook een demo met verschillende zaai methoden.



Een ander onderwerp was irrigatie en fertigatie in aardappelen. Een toepassing die wellicht voor een aantal gebieden interessant kan zijn. Via een meerjarige proef wordt in beeld gebracht wat de voor- en nadelen zijn van deze toepassing. Nieuw was dit jaar de teelt van knolselderij, waarin onder andere in een bemestingsproef wordt gezocht naar een hogere opbrengst in een optimale sortering door middel van stikstof- en fosfaatbemesting. Voor de veehouderij was er een uitgebreid demoveld met de teelt van ruwvoer, snijmaïs en eiwitgewassen met als doel meer droge stof per hectare. Aansluitend hierop waren er op het bodemgezondheidsplein talrijke groenbemesters te bekijken.

Gedurende dag vonden er in de schuur een aantal workshops plaats, zo werd door het ZAJK in samenwerking met ZLTO een speciaal jongerenprogramma verzorgt. Ook nieuwe technieken zoals precisieboeren met behulp van drones werden er gedurende de dag vertoont. Net als andere jaren was er in de tent en schuur weer een informatiemarkt met een groot aantal standhouders.

Bron: CZAV
Publicatiedatum: