Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grow Hy Fly Hy actie een groot succes

Afgelopen week verzilverden de prijswinnaars van de telersactie Grow Hy Fly Hy hun prijs. Zij kregen een ballonvaart, aangeboden door De Groot en Slot, boven de landerijen in hun gebied. Op vier locaties in Nederland stegen de telers boven zichzelf uit. Hieronder een verslag van elke ballonvaart door één van de account managers van De Groot en Slot.



15 juli: wel of geen vaart?
Niets is zo veranderlijk als het weer. Na een twijfelachtige start i.v.m. een naderende bui besloot de ballonvaarder uiteindelijk toch om de ballonvaart door te laten gaan. Omdat de wind van richting was veranderd moesten de ballon en de mand in een andere richting worden gelegd waarna de ballon vol kon worden geblazen. Na ruim een kwartier voorbereidingen kwamen we los van de grond en zaten we al snel op een hoogte van ongeveer 350 meter. Vanuit de startplaats Etten-Leur hadden we een prachtig uitzicht over de hele regio. Op een nog hoger niveau van ongeveer 700 meter hadden we zelfs uitzicht op de Oosterschelde, België, Rotterdam en in de verte zagen we de zon weerspiegelen in zee. Een prachtig mooi gezicht en dat tijdens een ballonvaart waarin je de serene rust en stilte ervaart. Je zag de gelukkige prijswinnaars van de Grow Hy Fly Hy-actie duidelijk genieten. Na een hoogte van 700 meter te hebben bereikt gingen we lager varen tot op een hoogte van ongeveer 100-150 meter. Iedereen was duidelijk zichtbaar aan het genieten van de mooie omgeving. Ook onze piloot Koen, van Ballonvaren Zeeland, gaf onderweg veel uitleg over de ballonvaart. Een fijne piloot met veel ervaring! De vaart ging verder over Rijsbergen waar we op een hoogte van ongeveer 40 meter overheen gingen. Veel mensen zwaaiden en riepen vanuit hun achtertuinen naar ons. Na Rijsbergen ging de piloot op zoek naar een mooie locatie om te landen. We hebben na een vaart van een uur een prima landing kunnen maken in een grasland bij een kwekerij. Na de ballon met z'n allen weer te hebben ingepakt hebben we onder het genot van een glas champagne nog nagepraat over de mooie ballonvaart.

Door Peter Vroegindeweij, account manager gebied Zeeland



16 juli: geen wolkje aan de lucht
De winnaars uit Friesland en Groningen kwamen in Drachten bijeen en hebben onder goede begeleiding van NL Ballon de ballon klaargemaakt voor vertrek. Het was deze woensdag een prachtige dag met aangename temperaturen en geen wolkje aan de hemel te bekennen. Er stond weinig wind dus ideale omstandigheden om te genieten van een prachtige vlucht! De vlucht bracht ons over Drachten heen, parallel aan de A7 naar Nij Beets. We varieerden wat in hoogte, dat kon je mooi ervaren als de vlag die aan de mand hing omhoog kwam, dan gingen wij naar beneden. De vlag met het logo van De Groot en Slot hing goed zichtbaar aan de mand en ook aan de zijkant van de ballon. We konden kijken van Groningen tot de Waddenzee boven Friesland. Dit is het teeltgebied van de Friese telers die in de mand zaten. De ballonvaarder is bewust nog even over een meertje gevaren zodat we een weerspiegeling van onszelf zagen in het water beneden. Dat heeft mooie plaatjes opgeleverd! Uiteindelijk zijn we geland in een weiland van een melkveehouder in Nij Beets. Die vond het zo mooi dat hij meteen een vlucht heeft geboekt voor de week erna! Na de vlucht hebben we nog een goede uitleg gekregen over het ontstaan van ballonvaren en zijn we benoemd tot Baronessen en Baronnen van Drachten tot Nij Beets! We hebben ons de champagne goed laten smaken en de reacties van de prijswinnaars waren erg positief!

Door Jaap Jonker, verkoopleider, gebied Friesland, Groningen en Kop van Noord-Holland



17 juli: Vollenhove of toch Meppel?
Donderdagmiddag kwam pas het bericht dat de ballonvaart met de prijswinnaars van de Grow Hy Fly Hy-actie doorging. Het weer en met name de wind werkte niet helemaal mee. Vandaar dat in verband de windrichting, de opstijglocatie van Vollenhove naar Meppel werd verplaatst. De winnaars waren allemaal om 19:30 uur aanwezig. Eerst kregen zij instructies over het varen met de ballon en daarna mocht iedereen helpen met het klaarmaken de ballon. Met een redelijke stevige wind zijn we opgestegen. We stegen zelfs nog even boven de smoglaag tot 1.500 meter. Bij de vaart op ongeveer 500 meter hoogte konden we de contouren van de Noordoostpolder zien en ook het IJsselmeer. Na ruim een uur varen zijn we met een snelheid van 15 knopen geland op een grasland in de Mastenbroekerpolder nabij Zwolle. Door de hoge snelheid stonden we niet zo snel stil en hadden we een landingsspoor van bijna 200 meter lang. Maar de piloot zorgde er voor dat we veilig zijn geland. Volgens de ballonvaarttraditie zijn alle deelnemers benoemd tot Baron en Barones van Meppel tot Zwolle. Dit is gevierd met een glaasje champagne. Al met al een prachtige ervaring.

Door Tom Langenberg, account manager gebied Flevoland, Overijssel en Drenthe



17 juli: de eerste en uiteindelijk de laatste ballonvaart
Op donderdag 17 juli was het de beurt aan de prijswinnaars uit België en Zeeland voor het maken van een ballonvaart. Het opstijgen vond plaats op een braakliggend terrein in een nieuwbouwwijk van Terneuzen. De eerste van vier ballonvaarten was vanwege slechte weersomstandigheden al een week uitgesteld. Maar nu werden de deelnemers getrakteerd op een prachtige zomeravond met ideale omstandigheden. Nadat iedereen met elkaar had kennisgemaakt gaf onze Belgische ballonvaarder Koen uitleg over de procedures en de te maken tocht. Met behulp van een ventilator bracht hij eerst voldoende lucht in de ballon waarna ook de gasbrander ontstoken kon worden. Een heel karwei, want het was een serieuze ballon die een mand van 12 personen kan vervoeren. Als eerste mochten de vrouwen aan boord terwijl de mannen de mand nog even in bedwang moesten houden. Toen de ballon warm en krachtig genoeg was, konden ook de mannen aan boord klimmen. Het opstijgen ging heel soepel en iedereen kon gaan genieten van het fantastische uitzicht over het Zeeuws-Vlaamse landschap. De wind kwam uit het noordoosten en zorgde ervoor dat we met een vaartje van 20 km per uur richting België geblazen werden. We bereikten uiteindelijk een hoogte van 1.000 meter. Het was een hele ervaring om vanuit dit perspectief naar de aarde te kijken. Na 1 uur gingen we lager varen om een geschikte landingsplaats in een weiland te vinden. Eenvoudig was dit niet omdat er nog niet veel geoogst is. Ondertussen waren we in België aangekomen. Piloot Koen vond een smal stukje weiland bij Bassevelde, waar we op konden landen. Dit moest heel snel gebeuren en daardoor was het omvallen van de mand niet te vermijden. Gelukkig had Koen ons hier goed op voorbereid en konden we er flink om lachen. Nadat de ballon met elkaar was ingepakt op de kar van de volgauto, hebben we nog een glas champagne gedronken op de goede vaart.

Door Wim Menu, account manager gebied Zeeland, Limburg en België
Publicatiedatum: