Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse landbouw maakt met Koningspaar stappen op Japanse bodem

Afgelopen week brachten Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima een bezoek aan Japan. Tijdens dit eerste Staatsbezoek van het Koningspaar buiten Europa vond eveneens een economische missie plaats voor Nederlandse bedrijven die zaken willen doen met Japan. Deze missie onder leiding van Henk Kamp, minister van Economische Zaken, werd georganiseerd in samen-werking met de ministeries van Buitenlandse en Economische Zaken en het economisch netwerk in Japan.



Japan is de op twee na grootste economie ter wereld met grote innovatieve kracht in technologisch wetenschappelijk opzicht, maar de Japanse landbouwsector is onderontwikkeld. Aangezien hervorming van de landbouw één van de speerpunten van de groeistrategie van het Japanse kabinet is, is Nederland is met zijn innovatieve, hoogtechnologische en duurzame agrofoodsector een aansprekend voorbeeld voor Japan. Zodoende was de Agri/ Food, (Glas)Tuinbouw & Landbouw één van de belangrijkste aandachtsgebieden die tijdens deze missie aan bod kwam en was de Nederlandse landbouw goed vertegenwoordigd.

Het programma omvatte onder andere bedrijfsbezoeken, netwerkgelegenheden en matchmaking en werd op vrijdag 31 oktober afgesloten met een food & agri conferentie over duurzame voedselveiligheid. Japan streeft hierbij vooral naar smart agriculture: ICT en robotica ten behoeve van hoge kwaliteitsproducten en arbeidsproductiviteit. De conferentie werd bijgewoond door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima en aan het einde van de dag werden in het bijzijn van het Koningspaar de eerste contracten getekend. Met de daadwerkelijke samenwerking tussen Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen zoals INCOTEC, Dacom en Wageningen Universiteit met toonaangevende Japanse bedrijven in de landbouw kan er worden teruggekeken op een succesvolle week met perspectief voor de toekomst.

Publicatiedatum: