Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ruim 25 'volgers' bij twittermeeting Monie

Vrijdagavond 14 november is  bij Monie in Nieuwdorp (@MonieNieuwdorp) een zogenaamde ''Twittermeeting'' georganiseerd. Tijdens deze avond was een interessant en afwisselend programma samengesteld voor een groep van ruim 25 'volgers'. De avond werd afgetrapt met een bedrijfspresentatie door Eric Moerdijk (@ericmoerdijk) over de het ontstaan, de visie en de werkwijze van Monie.Vervolgens kwam Cor Kardux (@CropdustingNL) van Aerial Service Holland aan het woord over 'ArborneRemoteCropSensing'.  Hij brengt vanuit zijn helikopter de eventuele gebreken of ziektes van gewassen in beeld met geavanceerde apparatuur.
Met deze werkwijze is het mogelijk om als teler op het juiste moment in te grijpen om verdere uitbreiding van ziektes te voorkomen en tijdig bij te kunnen sturen met bespuitingen of bodemverbeteraars. In het kader van duurzame landbouw een interessante ontwikkeling met toekomstperspectief!

Na deze presentatie was het woord aan Peter Vroegindeweij (@P_Vroegindeweij) van de Groot en Slot.   De Groot en Slot is een bedrijf met een bijzonder specialisme: Allium (uien en sjalottenzaad). Zij hebben bijna 60 jaar ervaring in het ontwikkelen, veredelen en produceren van uienzaad. Tijdens de presentatie namen we een kijkje achter de schermen bij de Groot en Slot, kwamen een aantal nieuwe uienrassen aan bod en werd uitleg gegeven over 'Uipp' ,de app van de Groot en Slot met allerlei handige functies met betrekking tot de rassenkeuze, teelt en bewaring van uien.Hierna werd een heuse 'twitterquiz' gehouden waarbij gestreden werd om de felbegeerde 'Twitterquiztrofee'. Er werden 10 meerkeuzevragen gesteld over social media. De enige dame in het gezelschap, Andien Goense uit Driewegen, ging met de hoofdprijs aan de haal. De tweede plaats was voor Harry Schreuder uit Swifterbant en de derde plaats voor Cor Cardux uit Stellendam.

Na een korte pauze werd het programma vervolgd met een presentatie van Gijsbrecht Gunter met het thema: ''Hoe lang blijft Nederland nog koploper op de internationale uienmarkt''. Tijdens deze presentatie kwam aan bod hoe het kan dat we als klein landje groot kunnen zijn op de wereldmarkt. Ook werd stilgestaan bij de kansen en bedreigingen voor de toekomst van de Nederlandse uiensector.Als afsluiter van de avond werd een discussie gevoerd aan de hand van stellingen. Tijdens de discussie kwamen onderwerpen aan bod zoals: certificering, kwaliteit en het gebruik van social media in de akkerbouw. Na een levendige discussie was het programma ten einde en kon er onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat en 'in het echt' kennisgemaakt worden met elkaar.

Ook werd er door sommigen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om het bedrijf te bezichtigen en zo een stukje dieper in de 'uienwereld' te gaan. We kijken terug op een zeer geslaagde avond met belangstelling vanuit de kop van Noord-Holland tot het noorden van BelgiŽ!Voor meer informatie:
www.monie.nl
www.landbouwluchtvaart.nl
www.degrootenslot.nl


Publicatiedatum: 17-11-2014

  

Ander nieuws uit deze sector:

30-4-2018 Kees Hanse krijgt Schouten niet aan zijn kant over CBS-cijfers
10-10-2017 Kleine knoflookteler groeit uit tot bedrijf van 600 hectare
19-7-2017 Populariteit Italiaans knoflook in de lift
11-7-2017 The Garlic Farm uitgeroepen tot beste Britse leverancier 2017
9-6-2017 Biesheuvel Knoflook mikt op verdere groei met nieuwbouw
8-3-2017 Geen ruimte voor Deense uienexport
27-1-2017 Fotoreportage excursie Van Meir Uien naar Nieuw-Zeeland
30-11-2016 Bostock Nieuw-Zeeland klaar voor de uienoogst
31-10-2016 Brits uienseizoen had dit jaar twee gezichten
1-7-2016 15% meer rode uien uit het Italiaanse Cavasso
22-6-2016 Deens uien- en rabarberseizoen in volle gang
10-6-2016 Uien als voorvrucht voor aardbeienplanten
29-4-2016 Rivapak introduceert roze ui in AustraliŽ
25-3-2016 Toch bijtelling voor auto die naar uien stinkt
14-3-2016 "Goede exportvraag naar Indiase uien"
6-10-2015 "Per afzetland werken we met ťťn retailer en importeur"
17-7-2015 Aanpak overlast van uien in Steenbergse loods
30-6-2015 Franse Anjou sjalotten krijgen binnenkort Beschermde Geografische Afkomst
18-5-2015 Polen: Subsidiefraude uien- en worteltelers: 49 miljoen euro
16-2-2015 VS: Uienareaal blijft stabiel