Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Studenten winnen prijs voor uienschiller

Het schillen van uien zal voortaan voor minder tranen zorgen. Dit dankzij een groep Universiti Teknologi studenten in Maleisië, die een uienschiller hebben ontworpen.
De uienschiller, genaamd Peel-O, is de uitvinding van studenten van de faculteit educatie. De uitvinding won de award voor de "Best of the Best"-creatie in de 7e Innovation Competition.

De groepsleider van Think Po, Noor Khairul Azwan Yusoff, 25, zei dat het idee ontstond na een onderzoek waaruit bleek dat er vraag was naar een dergelijk product. Het team bestond uit Noor Khairul, Nuraisyah Ahmad, 22, en Anuar Mohammed, 29, die een prijs wonnen van 1,400 Maleisische ringgits (€ 328). De machine kan tot 1 kg aan elke keer, maar de uien moesten eerst drie minuten worden geweekt om het proces makkelijker te maken.

"Het ontwerp werd geïmproviseerd uit een wasmachine. Het is voor een deel gemaakt uit herbruikbare materialen. De kostprijs van de machine is slechts 230 ringgits (€ 54). Het kostte ons ongeveer 10 weken om de machine uit te vinden. Het is bedoeld om de duur van het schillen te verkorten en de arbeidskrachten te verminderen." De machine kan op de markt worden verkocht, maar is nogal prijzig. Peel-O is ontworpen voor kleinschalige bedrijven en is gemakkelijk te hanteren en te onderhouden.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018