Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Borettana-uien geen bulkproduct

Het zaaien van de Borettana-uien voor het nieuwe seizoen zal over een maand starten. "Degenen die deze uien telen, worden beschouwd als de ambachtslieden van de sector", aldus Matteo Freddi van Freddi Prodotti Ortofrutticoli.


Matteo Freddi

"In 2014 hadden we te maken met overproductie en een kwaliteit, die niet goed was. In Emilia was de opbrengst per hectare hoog: ongeveer 30 ton. Alles ging goed tot juni. Toen begon het lange tijd te regenen. Het product absorbeert veel water, waardoor het gewicht toenam en de kwaliteit verloren ging. Hierna volgde warm weer, waardoor de vorming van schimmels en bacteriƫn opkwam. Sommige producten werden daardoor zelfs vloeibaar.


Borettana uien

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat de prijzen 30% lager zijn dan in 2013: tussen de 20 en 25 cent per kilo. Op de markt was de prijs vrij stabiel, maar er werden minder producten verkocht."


De Freddi familie

Er zal een gelijk areaal ingezaaid worden als in 2014, hoewel de productie naar verwachting lager zal zijn. Het is echter moeilijk om een raming te maken.

"Ik heb een beetje meer vertrouwen in de verssector. Ketens zijn op zoek naar een paar simpele dingen: een gegarandeerde levering van kwaliteitsproducten met de langst mogelijke houdbaarheid. We kunnen dit bereiken door de uienverwerking te verbeteren. We gaan van 5/6 dagen naar een houdbaarheid van 21 dagen. Dit heeft geleid tot een verkoopstijging van 20%. "


Freddi Borettana uienvelden tijdens de oogst.

De meeste producten worden verkocht in Italiƫ. "Vroeger verkochten we meer in het buitenland, maar we waren niet in staat om de kwaliteit te verbeteren. We verloren ons aandeel op de Belgische en Nederlandse uienmarkt."


De Verenigde Staten begrijpen dat de Borettana-uien ideaal zijn om aan een maaltijd toe te voegen.

"We hebben geprobeerd om de producten opnieuw populairte maken in het buitenland met ons project 'Borettana 0 difetti'. Onze uien wordenweer beschikbaar gemaakt in Denemarken, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. We zijnzelfs naar de Verenigde Staten aan het exporteren en krijgen hele positievefeedback. "


Verpakte Borettana-uien. 

"We proberen mensen duidelijk te maken dat deze uienspeciaal zijn en ik denk dat we daarin zullen slagen. We willen ons meer gaanrichten op de prijs en niet alleen op de kwaliteit. Borettana-uien zijn geenhandelswaar, zoals de normale uien: ze zijn ideaal om verschillende gerechtente begeleiden. De Amerikanen begrijpen dit zeer goed. "


Contact:
Matteo Freddi
Freddi Prod. Ortofrutticoli snc
Via Lama, 41
Calerno di S. Ilario d' Enza (RE)
Tel.: (+39) 0522 679831
Fax: (+39) 0522 679854
Cell.: (+39) 335 7103937
Skype: freddi-vegetables
Email: freddionions@yahoo.it
Publicatiedatum: