Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
prouductie en ontwikkeling door Warrens BV in eigen huis

Delta uienplanter leverbaar met vier tot vijftien rijen

De Delta uienplanter is een door Warrens BV ontwikkelde en geproduceerde machine. De oprichter van het bedrijf, dhr. Willy Warrens is begonnen met de ontwikkeling en productie van deze planters. De Huidige directeur, dhr. Freddy Warrens heeft deze machines verder doorontwikkeld en geperfectioneerd. Dit met als gevolg dat Warrens BV met de Delta uienplanter nu marktleider is.

De Delta uienplanter heeft een trechtervormige voorraadbak om een egale drukvulling onderin te krijgen. Het volume van de bak is aangepast aan de capaciteit van de machine. Onder deze trechtervormige bak is een hydraulisch aangedreven triltafel plaatst, welke in snelheid regelbaar is. Dit om te allen tijde de juiste hoeveelheid plantuien te kunnen planten.

Achter deze triltafel is een manueel verstelbare doseerschuif geplaatst om de doorstroomhoeveelheid aan te passen aan de maatvoering van het plantgoed. Hierna vallen de plantuien op een geprofileerde product aanvoerband en komen naar het broekstuk. Boven deze band is bovendien nog een aandrijfrol geplaatst die tegengesteld draait om te zorgen voor een egale verspreiding.



De kouters van de Delta Planter zijn bevestigd op een kouterbalk, welke voor optimaal poten opgehangen is in een parallellogram. Deze is bovendien in het midden scharnierend opgehangen. Voor de perfecte bodemvolging wordt het geheel aangestuurd met twee loopwielen. Door deze wijze wordt een contante optimale plantdiepte gerealiseerd met de volgende voordelen :

  • gelijkere pootdiepte;
  • nauwkeuriger poten;
  • gelijkere opkomst van het gewas;
  • minder tarra tijdens het rooien.
Het is zelfs mogelijk om over de vorst te poten.

Direct achter de pootvoet bevinden zich twee unieke aanaardschijven, welke onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. De druk van beide schijven wordt afzonderlijk ingesteld door middel van veren. Door de onafhankelijke beweging kunnen zich geen gewenste objecten tussen de schijven ophopen. Een goede aanaarding van de uien is gegarandeerd.

Het wielstel is verder naar achter geplaatst om een zo optimaal mogelijke druk op de machine te bekomen. De hydrostatische aandrijving van de machine gebeurt onafhankelijk van de rest van de bediening van de machine. De kettingkast van de aandrijving kan onafhankelijk worden in- en uitgeschakeld tijdens het rijden. Hierdoor is het mogelijk aan het eind van de ij de machine uit te schakelen en gewoon door te rijden. Hierdoor worden ook de uien op het eind van het bed goed bedekt met grond.

Op de Delta uienplanter zijn diverse opties mogelijk, zoals:

  • monoflex aandrukwielen;
  • ontsmetten van het pootgoed tijdens het poten;
  • toediening van insecticiden / herbiciden tijdens het poten;
  • weeginstallatie op de machine;
  • camerabewaking;
Bovendien kunnen klantspecifieke aanpassingen bij ons tijdens productie worden gerealiseerd.
 
De Delta uienplanter is leverbaar met: 4, 5, 8, 10, 12 en 15 rijen. Met spoorbreedte van: 1,50, 1,80, 2,25, 3 en 4,5 meter. In het jaar 2006 is ook reeds onze eerste zelf rijdende uienplanter afgeleverd.

Voor meer informatie:
Warrens BV
Freddy Warrens
Tel: +31 (0) 114 – 31 27 46
Fax: +31 (0) 114 – 31 11 64
: info@warrensbv.nl
I: www.warrensbv.nl
Publicatiedatum: