Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Antonakis Panagiotis, Greek Onions:

"In de lente kunnen we concurreren tegen Nederlandse uien"

Tholen - In 1994 startte Antonakis Panagiotis met de teelt en handel in uien. Hij is afkomstig uit Thiva, een plaats in Griekenland, waar veel uien worden geteeld. "Uit deze streek komt zo'n 90% van de Griekse uien", vertelt de ondernemer. "We bezitten zelf een areaal van zo'n 100 hectare." Zijn producten worden met name afgezet in Griekenland. Buiten de seizoenen van concurrenten, vanaf mei tot augustus, exporteert hij ook naar diverse landen wereldwijd.



Nederlandse uien zijn droger

"Als het gaat om export, is Nederland onze belangrijkste concurrent. Hun seizoen begint nu af te lopen, dus dan komen wij op de markt. Het grote verschil met deze uien is, dat Griekse uien groter zijn en daarnaast ook minder droog. Wij irrigeren onze uien namelijk meer. We beginnen half april altijd met de nieuwe productie. Het is de eerste nieuwe uienoogst van Europa."



"Het klimaat in Thiva is perfect om uien te telen. Het weer zit mee, dus we verwachten een goede oogst." Hij geeft aan dat ze op andere momenten van het jaar moeilijk kunnen concurreren. "De prijzen in Nederland en Duitsland liggen lager dan die van ons. Wij hebben meer kosten."


Antonakis Panagiotis (rechts) van Greek Onions tijdens Freskon 2015

Antonakis teelt en levert jaarrond uien. Ze hebben eigen opslag- en inpakfaciliteiten. Er wordt jaarlijks zo'n 60% van de oogst geƫxporteerd naar Centraal en Oost-Europa, de VS en Canada. Het bedrijf is GlobalGAP gecertificeerd.



Voor meer informatie:
Green Onions Antonakis
Antonakis Panagiotis
2nd km. Thiva-Mouriki road
GR-32200 Thiva - Greece
Tel: +30 22620 25915
Fax: +30 22620 25914
www.greekonions.gr