Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

9,3% akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers wil investeren in tractor

Van de Nederlandse akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers wil 9,3% investeren in een nieuwe dan wel tweedehands tractor. In 2014 lag dit percentage op 10,8%.



Dit blijkt uit de AkkerbouwScanner 2015, de jaarlijkse telefonische inventarisatie van AgriDirect onder Nederlandse akkerbouwbedrijven en vollegrondsgroentetelers. In de maanden januari t/m maart 2015 werden ruim 7.000 agrariƫrs met minstens 10 ha akkerbouwgrond en/of 5 ha vollegrondsgroenteteelt benaderd met vragen over o.a. hun bedrijfsactiviteiten en investeringsplannen.

Vollegrondsgroentetelers meest investeringsbereid
In vergelijking met de akkerbouwers (8,5%) hebben de vollegrondsgroentetelers de hoogste intentie om te investeren in een tractor (12,0%). Onder de vollegrondsgroentetelers is 8,1% van plan een nieuwe tractor aan te schaffen en wil 3,9% een tweedehands tractor kopen. Van de akkerbouwers investeert 5,4% in een nieuwe tractor en 3,1% in een tweedehands tractor.

New Holland bij akkerbouwers belangrijkste merk; John Deere bij vollegrondsgroentetelers
Op 22,1% van de Nederlandse akkerbouwbedrijven is New Holland het belangrijkste tractormerk. Vervolgens wordt John Deere genoemd (21,8%). Onder de vollegrondsgroentetelers is deze volgorde juist andersom: John Deere wordt op 22,7% van de bedrijven genoemd als belangrijkste merk, terwijl 21,0% New Holland aanduidt als meest belangrijke merk.

Meer informatie:
AgriDirect BV
Ilse Gielen
E: ilse@agridirect.nl
T: +31 (0)475 492549
www.agridirect.nl

Publicatiedatum: