Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Dofra Foodtec gaat verder onder de naam FTNON-Dofra

Machineproducent FTNON koopt productportfolio Dofra Foodtec

Machineproducent Food Technology Noord-Oost Nederland (FTNON) neemt het productportfolio van Dofra Foodtec over, een machinebouwer in de agro- en foodsector. Met de overname haalt FTNON de knowhow in huis om zowel haar nationale als de  internationale klanten beter te bedienen.
 
FTNON, dat onderdeel is van participatiemaatschappij Active Capital Company, is een wereldwijde producent van machines in de voedingsmiddelenindustrie. Dofra Foodtec produceert machines voor specifieke voedingsmiddelen, zoals uienschilmachines en paprika-ontkerners. "Dofra Foodtec heeft zich de afgelopen jaren goed op de kaart weten te zetten. Met de kennis die zij in huis hebben, willen wij ons portfolio uitbreiden en de organisatie zowel nationaal als internationaal laten groeien", zegt Andrť van der Wei, directeur van FTNON. Eerder dit jaar nam FTNON, Lacquey over, een Delftse robotontwikkelaar gespecialiseerd in de foodsector.
 
Overnamen van activiteiten
Alleen de immateriŽle zaken worden door FTNON overgenomen. "De aandelen en de productielocatie van Dofra blijven in handen van de huidige aandeelhouder", zegt Van der Wei. "De locatie wordt de komende jaren verder ingezet, waardoor de verwachting is dat het bedrijf blijft groeien." Zowel de ontwikkeling als de productie van de machines blijven bij de locatie in Horst plaatsvinden. Niet alleen de machines, maar ook de bijbehorende besturingskasten en software worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. "Met de overname hebben wij enorme kennis binnengehaald. Ook kunnen wij de producten optimaliseren en volledig afstemmen op de vraag van de klant", aldus Van der Wei.
 
FTNON is ruim 50 jaar geleden begonnen met het bouwen van machines voor de voedingsmiddelenindustrie. Daarbij waren zij in de beginjaren voornamelijk actief op de lokale markt, maar zijn de laatste 30 jaar uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met vestigingen in Amerika en China. FTNON is vooral actief in de wereldwijde versmarkt en heeft zich daarnaast gespecialiseerd in blancheer- en koelprocessen. FTNON is een deelneming van investeringsmaatschappij Active Capital Company, die voornamelijk investeert in Nederlandse (technische) productie- en handelsondernemingen en deze bedrijven actief begeleidt bij de ontwikkeling en realisatie van hun strategie.
 
Sinds 1959 is Dofra Foodtec actief als machinebouwer in de agro- en foodsector. De onderneming is specialist in de productie en verkoop van machines voor de verwerking van paprika's, champignons, uien, aardappelen, bladgroenten, wortelen, citrusvruchten en augurken. Door de jaren heen heeft Dofra Foodtec succesvolle projecten in de agrosector en voedselverwerkende industrie gerealiseerd. Onder hun afnemers bevinden zich zowel kleine ondernemingen die voor de lokale markt produceren alsook ondernemingen, die hun producten wereldwijd afzetten.

Meer informatie is te vinden op www.ftnondofra.com.
 
 

Publicatiedatum: 22-9-2015

  

Ander nieuws uit deze sector:

17-1-2018 Automatische fruitlabelmachines en voedselveilige labels
16-1-2018 Chinese sorteerlijnen in Middellands Zeegebied.
16-1-2018 Smart Drier van Haith maakt groentenverwerking veiliger
16-1-2018 Beter (af)snijden met nieuwe groentensnijmachine
10-1-2018 ďWeegoplossingen van 0,1 gram tot 60 tonĒ
9-1-2018 Spaanse uienverpakker investeert in weeg- en verpakkingsmachines
8-1-2018 Interne kwaliteit: kansen om de markt te verbeteren
22-12-2017 Nieuwe geavanceerde sorteermachine voor blauwe bessen
19-12-2017 Packaging Automation demonstreert nieuwe traysealer op Fruit Logistica
15-12-2017 Nieuwe naam, logo en kantoor voor Optimum Sorting
13-12-2017 "IndustriŽle sappers werkt volgens mild pers-principe"
7-12-2017 Grimme en Tomra bundelen krachten voor betere sorteeroplossingen
6-12-2017 "Projecten in Mexico schieten als paddenstoelen uit de grond"
5-12-2017 Oplossing voor groeiende vraag naar groentenrijst
4-12-2017 Pouchfiller binnen AGF in opmars
1-12-2017 Zwager Techniek vertegenwoordigt Reepack op Nederlandse markt
30-11-2017 "Met de nieuwe lijn verpakken we 400 bussels in 13 minuten"
22-11-2017 Aspergesteekmachine die kan oogsten in alle weersomstandigheden
21-11-2017 Hongaarse diepvriesproducent verhoogt verwerkingscapaciteit
16-11-2017 Mexico: Eerste aspergebedrijf schakelt over op volautomatisch sorteren en verpakken