Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Dofra Foodtec gaat verder onder de naam FTNON-Dofra

Machineproducent FTNON koopt productportfolio Dofra Foodtec

Machineproducent Food Technology Noord-Oost Nederland (FTNON) neemt het productportfolio van Dofra Foodtec over, een machinebouwer in de agro- en foodsector. Met de overname haalt FTNON de knowhow in huis om zowel haar nationale als de  internationale klanten beter te bedienen.
 
FTNON, dat onderdeel is van participatiemaatschappij Active Capital Company, is een wereldwijde producent van machines in de voedingsmiddelenindustrie. Dofra Foodtec produceert machines voor specifieke voedingsmiddelen, zoals uienschilmachines en paprika-ontkerners. "Dofra Foodtec heeft zich de afgelopen jaren goed op de kaart weten te zetten. Met de kennis die zij in huis hebben, willen wij ons portfolio uitbreiden en de organisatie zowel nationaal als internationaal laten groeien", zegt AndrÚ van der Wei, directeur van FTNON. Eerder dit jaar nam FTNON, Lacquey over, een Delftse robotontwikkelaar gespecialiseerd in de foodsector.
 
Overnamen van activiteiten
Alleen de immateriŰle zaken worden door FTNON overgenomen. "De aandelen en de productielocatie van Dofra blijven in handen van de huidige aandeelhouder", zegt Van der Wei. "De locatie wordt de komende jaren verder ingezet, waardoor de verwachting is dat het bedrijf blijft groeien." Zowel de ontwikkeling als de productie van de machines blijven bij de locatie in Horst plaatsvinden. Niet alleen de machines, maar ook de bijbehorende besturingskasten en software worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. "Met de overname hebben wij enorme kennis binnengehaald. Ook kunnen wij de producten optimaliseren en volledig afstemmen op de vraag van de klant", aldus Van der Wei.
 
FTNON is ruim 50 jaar geleden begonnen met het bouwen van machines voor de voedingsmiddelenindustrie. Daarbij waren zij in de beginjaren voornamelijk actief op de lokale markt, maar zijn de laatste 30 jaar uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met vestigingen in Amerika en China. FTNON is vooral actief in de wereldwijde versmarkt en heeft zich daarnaast gespecialiseerd in blancheer- en koelprocessen. FTNON is een deelneming van investeringsmaatschappij Active Capital Company, die voornamelijk investeert in Nederlandse (technische) productie- en handelsondernemingen en deze bedrijven actief begeleidt bij de ontwikkeling en realisatie van hun strategie.
 
Sinds 1959 is Dofra Foodtec actief als machinebouwer in de agro- en foodsector. De onderneming is specialist in de productie en verkoop van machines voor de verwerking van paprika's, champignons, uien, aardappelen, bladgroenten, wortelen, citrusvruchten en augurken. Door de jaren heen heeft Dofra Foodtec succesvolle projecten in de agrosector en voedselverwerkende industrie gerealiseerd. Onder hun afnemers bevinden zich zowel kleine ondernemingen die voor de lokale markt produceren alsook ondernemingen, die hun producten wereldwijd afzetten.

Meer informatie is te vinden op www.ftnondofra.com.
 
 

Publicatiedatum: 22-9-2015

  

Ander nieuws uit deze sector:

22-6-2018 Volautomatische dozensluitmachine voor kartonnen verpakkingen
21-6-2018 Wegen, etiketteren, klanten adviseren en transacties met ÚÚn winkelweegschaal
14-6-2018 Gir˛ lanceert nieuwe verpakkingsmachine EXACT-100
13-6-2018 AGF-schilmachines voor dummies
12-6-2018 Kronen viert 40-jarig bestaan op 27 en 28 september 2018
11-6-2018 Nieuwe sorteermachine voor blauwe bessen
8-6-2018 Nieuwste UV-C tunnel gedemonstreerd op demodag 21 juni
7-6-2018 Universele Poolse sorteerder voor breed scala aan AGF
7-6-2018 Boomgaard aanplanten kan makkelijker
6-6-2018 Munckhof Machinefabriek na 134 jaar overgenomen
6-6-2018 Nieuwe uiensorteer- en verpakkingslijn voor La Motte
23-5-2018 Flevofruit stopt met telen van fruit, sorteerlijn wordt geveild
17-5-2018 "De interne kwaliteit van het fruit is de graadmeter"
16-5-2018 Rainbow Kleinpak breidt machinepark uit met vier Fuji Flowpackers
14-5-2018 Nieuwe appelpakrobot ontwikkeld
14-5-2018 AGF-verwerkingssystemen worden steeds geavanceerder
9-5-2018 Nieuwe sorteermachine voor blauwe bessen
8-5-2018 Nieuwe meloenensnijder op de markt
7-5-2018 Zweedse Gr÷nsakshallen investeert in groentenverwerkingslijn van Kronen
3-5-2018 Aspergerobot krijgt 1,5 miljoen euro aan Europese subsidie