Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanpak beperkingen aaltjesbeheersing

Door de beperkingen in het gebruik van Monam als grondontsmettingsmiddel en de beperkte beschikbaarheid van Vydate het komende teeltseizoen is het verstandig om hier tijdig op te anticiperen. In de teelt van bieten, witlof (pennenteelt), cichorei, zaaiui, peen, eerstejaars plantui, spruitkool, aardbei en de onbedekte opkweek van prei zijn er volgend voorjaar weinig mogelijkheden om aaltjesschade te beperken. Een goede inschatting van de risico's voor de start van deze teelten is dan ook de enige oplossing om schade te voorkomen. Een tijdige bemonstering op aaltjes geeft inzicht in het risico op schade en is de basis voor een goed advies betreffende perceelkeuze.

Bij HLB/de Groene Vlieg Bio Diagnostics kunt u, naast het laten uitvoeren van de bemonstering en het analyseren van de grond, een gefundeerd advies ontvangen of een perceel geschikt is voor de teelt van een gevoelig gewas. De meest geschikte periode van bemonstering is van oktober t/m februari. Om het risico met wortelknobbelaaltjes en stengelaaltjes goed in te kunnen schatten is een vroege bemonstering gewenst. Indien nodig kan er dan nog in het bouwplan geschoven worden.

Voor meer informatie:
HLB BV
Kampsweg 27
9418 PD Wijster
Tel: +31 (0)593-582828
info@hlbbv.nl


Publicatiedatum: