Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pool Agri exclusief importeur van Kellands zelfrijdende landbouwmaterialen

Pool Agri, importeur van onder meer de merken McConnel, Schulte en Quick Cover, voegde per 1 november Kellands zelfrijdende spuiten en werktuigendragers toe aan het programma. Deze voertuigen worden door Pool Agri exclusief vermarkt in Nederland en Duitsland. Tijdens de Agritechnica introduceert Pool Agri in hal 13 op stand D63 de bijzondere Kellands Agribuggy A280 zelfrijdende spuit.



De Agribuggy A280 is compact en weegt slechts 4.800 kg. Dat maakt de machine bijzonder wendbaarheid. De wielbasis bedraagt slechts 4,8 meter en de zelfrijder wordt standaard geleverd met een set brede 560/60 R22.5 wielen en een set cultuurwielen in de maat 11.2 of 12.4. Multifunctionaliteit of liever multi-inzetbaarheid is het typische en unieke kenmerk van de Agribuggy A280. De brede banden en het geringe eigen gewicht geven loonwerkers en akkerbouwers de mogelijkheid om te kunnen spuiten op percelen met zeer beperkte draagkracht (veen en moerasachtige gebieden) en onder natte omstandigheden in het vroege voorjaar of in de herfst. Dit 'vedergewicht met grootse slagkracht' gaat door waar andere zelfrijders niet uit de voeten kunnen of zelfs thuis moeten blijven. Diepe spuitsporen worden vermeden en dit voorkomt draagkrachtproblemen, gewasschade en opbrengstderving in de rest van het teeltseizoen.

Veelzijdige Multidrive werktuigendrager De Kellands Multidrive M380 en M420 zijn veelzijdige en krachtige werktuigendragers met een wielbasis van respectievelijk 3,8 en 4,2 meter. De veelzijdigheid van de M380 en M420 komt niet alleen tot uiting in de verschillende opbouwmogelijkheden zoals een veldspuit of kunstmeststrooier, maar ook in de besturing. Naast voorwiel-, vierwiel- en hondegangbesturing is het ook mogelijk om met de zogenoemde 'delay mode' te werken. Hierbij sturen de achterwielen pas bij wanneer de voorwielen een vooraf ingegeven stuurhoek bereiken. Deze bijzondere besturing helpt gewasschade te voorkomen bij het in- en uitsturen van spuitsporen.

Mechanische aandrijving Alle Kellands machines kenmerken zich door hun innovatieve, kwalitatief goede en compleet uitgeruste karakter. Zo zet Kellands al sinds 1986 in op mechanische aandrijving. Één van de voordelen hiervan ten opzichte van hydrostatische aandrijving is de permanente tractie op alle vier wielen. Een ander voordeel is het veel geringere vermogensverlies. Maar liefst 95 procent van het vermogen is bij Kellands beschikbaar voor tractie. Door het geringe vermogensverlies kan bovendien met een lager toerental worden gewerkt, zowel in het veld als op de weg. Tezamen met het lage eigen gewicht levert dit een aanzienlijke brandstofbesparing op. Het spreekt voor zich dat lagere toerentallen minder slijtage en minder onderhoud met zich mee brengen.

Meer informatie:
Pool Agri Import & Export
Hendrik Pool
T: +31(0)546 641910
E: info@pool-agri.com
www.pool-agri.com/kellands
Publicatiedatum: