Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tolsma's klimaatcomputer afgestemd op weersverwachting en energiebehoefte

De Vision Control klimaatcomputer van Tolsma-Grisnich is uitgebreid met de modules 'Energiemanagement' en 'Weer in Control.' De klimaatbeheersing kan daardoor aangestuurd worden door het energieaanbod en de behoefte op het bedrijf en door de actuele weersverwachting.

Energiemanagement
Agrarische bedrijven zijn - naast grootverbruiker - in toenemende mate ook producent en leverancier van energie. Bijvoorbeeld in de vorm van biogas, windenergie of zonne-energie. Met de module 'Energiemanagement' op de nieuwe generatie Vision Control bewaarcomputers van Tolsma-Grisnich zijn vraag en aanbod van energie binnen een bedrijf optimaal op elkaar af te stemmen. Daardoor is een forse besparing mogelijk op de vaste (aansluiting en vastrecht) en de variabele kosten.



Weer in Control
Daarnaast is de Vision Control uit te breiden met de module 'Weer in Control.' Hiermee is het mogelijk om bij het ventileren van een product in de bewaring maximaal rekening te houden met de actuele weersverwachting. Dat komt het bewaarrendement ten goede (hogere kwaliteit, lagere energiekosten).

Internet of things
De modules Energiemanagement en Weer in Control zijn Internet of things. Vanuit deze innovatieve visie worden beschikbare data heel slim gecombineerd ingezet bij de aansturing van een bewaring met de Vison Control. Voor de bewaring van producten zijn dat de volgende data:
• de prognose van het verloop (temperatuur, vochtigheid) in de opgeslagen partij
• de actuele weersverwachting
• de te verwachten energieopbrengst en -behoefte op het bedrijf


Publicatiedatum: