Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
ERC Machinery introduceert 'WorkFloorAutomation' (WFA)

ERC Machinery heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een geheel nieuw product. Dit nieuwe product heeft de naam "WorkFloorAutomation" (WFA) gekregen en heeft als doel om de processen op de werkvloer beter en efficiŽnter te laten verlopen. Bij de meeste uienverwerkers gaat de integratie van machines in de verwerkingslijn niet verder dan de zogenaamde vrijgave contacten. Dit houdt in dat een machine automatisch stopt als ťťn van de machines daarachter de vrijgave weg haalt. Elke machine heeft zijn eigen bediening en op het moment dat de verwerkingslijn stopt, moet de operator naar de machine toe die dit veroorzaakt om vast te stellen wat het probleem is.

Met WFA gaan we een stap verder. De operator kan op zijn smartphone of tablet direct zien waarom de productie stopt. Alle alarmen van alle machines worden in een overzicht weergegeven samen met een grafische presentatie van de verwerkingslijn. In deze grafische weergave van de lijn geeft WFA welke machine het probleem veroorzaakt. Daarnaast worden de recepten in de machines gekoppeld en informatie die relevant is voor onderhoud aan machines (zoals draaiuren en inschakelingen per motor) centraal verzameld. Dit zal in de loop van 2016 worden uitgebreid met diverse andere modules zoals productieplanning, labelbeheer en track & trace.

WFA werkt met zogenaamde productieplannen. Dit is gedaan om zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid in het productiebedrijf te blijven en alle relevante informatie voor een bepaalde order bij elkaar te houden. In een productieplan wordt aangegeven hoeveel er moet worden geproduceerd, met welke machines dat moet worden uitgevoerd en welk recept per machine hiervoor moet worden gebruikt. Wanneer labelbeheer is geÔntegreerd, kan ook worden aangegeven welk label er op de verpakking moet worden aangebracht.

Binnen WFA kunnen meerdere productieplannen naast elkaar actief zijn. Het systeem bewaakt of de productstromen elkaar niet kruisen. Zodra een productieplan wordt geactiveerd, worden in ťťn keer alle machines die onderdeel uitmaken van dit plan ingesteld op het voor dat plan juiste recept (instellingen). Daarna worden de machines ťťn voor ťťn gestart (te beginnen met de uitvoer). Wanneer het productieplan gestart is, wordt er per machine weergegeven hoeveel eenheden deze heeft geproduceerd zodat er op elk gewenst moment inzicht is in de voortgang.


 
Het WFA systeem bestaat uit een kleine industriŽle PC die bij de klant wordt geÔnstalleerd. Deze PC functioneert als een centrale verzamel en aansturingsunit. Uiteraard moeten de machines in de verwerkingslijn wel geschikt zijn of geschikt gemaakt worden om met WFA te kunnen communiceren. De bediening van WFA is webbased. Dit betekent dat er niets hoeft te worden geÔnstalleerd op uw tablet of smartphone. Een internet browser volstaat.

WFA kan worden toegepast in een verwerkingslijn voor bulk productie, maar is ook uitermate geschikt voor een kleine verpakkingslijn. Doordat bij het omschakelen van een productsoort alle machines automatisch worden leeg gedraaid en vervolgens worden omgesteld naar de juiste instellingen (recept), worden fouten voorkomen en wordt er veel tijd bespaard.

Doordat alle relevante informatie van elke machine in de verwerkingslijn wordt opgeslagen in de WFA database ontstaat er een schat aan informatie. Hierdoor is het mogelijk is om individuele machines verder te optimaliseren en/of onderling met elkaar te vergelijken. Hieruit kan onder andere worden bepaald welke storingsmeldingen op bepaalde machines veel voorkomen. Ook kan de informatie worden gebruikt om trends te bepalen en zo in de toekomst het preventief onderhoud beter te kunnen plannen. Op deze manier kan worden gewaarborgd dat de machines in de verwerkingslijn optimaal blijven functioneren.
Voor meer informatie:
www.ercmachinery.nl   
www.oniontechalliance.com


Publicatiedatum: 18-12-2015

  

Ander nieuws uit deze sector:

21-6-2018 Uientelers in Treasure Valley zien toekomst in nieuwe sorteertechnologie
1-5-2018 Optische uiensorteermachine TOP Onions gedemonstreerd aan uienbedrijven
20-4-2018 VS: uiensorteerder schakelt over op geautomatiseerd systeem Eqraft
13-2-2018 MSP kiest voor palletiseerlijnen Symach in nieuwe fabriek
17-11-2017 Uienpakstations bijgepraat over voortgang optische sorteermachine Eqraft
11-10-2017 Ajuin kiest voor weersonafhankelijk condensdrogen in nieuwe uienbewaring
3-3-2017 Canadese uienverpakker zet appelsorteerder in voor interne kwaliteitsselectie
13-2-2017 MSP stapt in optisch sorteren met aanschaf 12-sporige lijn van Eqraft
6-2-2017 TOP Onions kiest voor optisch sorteren met JDC-Elisam
20-1-2017 Eqraft presenteert nieuwe elektronische uiensorteermachine
17-8-2016 Filippijnse uientelers willen zelfvoorzienend worden met Vietnamese technologie
9-6-2016 JDC Onion Grading Solutions presenteert optische uiensorteertechnologie
15-4-2016 "Extra verpakkingslijn maakt ons flexibel voor snelle uienorders"
4-9-2015 Online faillissementsveiling uienverwerkingslijn
4-6-2015 Miedema lanceert MH 201 stortbunker
1-12-2014 Mogelijke bestraling van uien in India
14-11-2014 Hanse Staalbouw realiseert na fustloods ook bewaarloods Wiskerke Onions
23-5-2014 Handmatig uien sorteren de norm in VS
9-4-2014 Uienpakstations Reimerswaal mogen toch uitbreiden
13-3-2014 "Interne kwaliteit uien nauwkeurig te bepalen"