Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Unieke Valtra tractor geveild tijdens wintershow

Eén van de pronkstukken van Valtra, de T234 Versu World Record tractor, is tijdens de wintershow verkocht. Van Donkersgoed uit Voorthuizen gaat met dit 'racemonster' aan de haal. Van de replica is er maar één beschikbaar voor Nederland en binnenkort zal hij dus te bewonderen zijn in Voorthuizen. De tractor zal voor diverse werkzaamheden in de akkerbouw, grondverzet en loonwerk worden ingezet.



Winnende bod

Niet alleen de tractor zelf is uniek (met een notering in het Guiness book of records), ook de manier waarop hij werd verkocht is bijzonder. De tractor werd online aangeboden en degene met het hoogste bod ging ermee vandoor. Op de laatste dag van de Mechan Groep Wintershow werd door van Donkersgoed het winnende bod uitgebracht.



Raceliefhebber
Op 30 december kwamen vader Jan en zonen Wouter en Coert de tractor nog even bewonderen alvorens ze hem in ontvangst namen. "Als Valtra-rijder en raceliefhebber kan ik deze kans natuurlijk niet laten lopen," aldus Jan van Donkersgoed. Van Donkersgoed (eerder Fa. K. van Donkersgoed & Zn) is opgericht op 1 juli 1924 door de drie gebroeders van Donkersgoed.



Over de world record tractor
Valtra heeft vorig jaar op Nokian banden en met wereldkampioen rally Juha Kankkunen een nieuw wereldsnelheidsrecord gevestigd. Juha behaalde met de machine op een afgesloten snelweg in Noord-Finland onder winterse omstandigheden met temperaturen onder het vriespunt een snelheid van 130,165 km/u ofwel 80,88 mph. De recordpoging werd georganiseerd op initiatief van Nokian Tyres en Valtra, om aandacht te vestigen op de nieuwe Valtra T-serie tractoren en 's werelds eerste winterband voor tractoren, de Nokian Hakkapeliitta TRI.

Meer informatie:
Valtra
Marc de Haan, directeur
E: M.de.haan@mechangroep.nl
T: 0622 208 726

Publicatiedatum: