Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul Leenheer, Takii:

"Met een Rijnsburger breiden we assortiment ook uit richting de lange bewaring"

Takii heeft van oudsher een assortiment voor het vroege (afland) segment in zowel rood als geel. Sinds kort heeft de zaadveredelaar met Novista F1 voor het eerst een echte Rijnsburger aan haar assortiment toegevoegd. "Dit is voor ons uniek", aldus Paul Leenheer van Takii. "Een eerste wapenfeit van ons Nederlandse uienveredelingsprogramma". Het ras kenmerkt zich door een snelle weggroei, uniformiteit en mooie glanzende donkere kleur, dat uiteindelijk een kwaliteitsui oplevert waar de hele keten voordeel van heeft." Daarnaast scoort Novista F1 goed voor wat betreft bewaring. Novista F1 is daarom een ras dat voor verkoop af land als voor de lange bewaring inzetbaar is. Tijdens de traditionele verkiezing van de Mooiste Bewaarui van 2016 tijdens de Themadag Uien werd teler André Harpe uit Swifterbant verkozen tot winnaar met het ras Novista.



Vroege rassen
De overwinter-uien van Takii zijn de meest vroege en winterharde rassen, die momenteel in de markt zijn. Daarnaast is het bedrijf sterk in vroege langedag uien. Beide typen worden onder andere in Duitsland en Frankrijk geteeld waar consumenten de uien vers in de supermarkt kunnen kopen. Medusa is een nieuwe vroege lange dag ui met een hoge opbrengst, dat met name vroeg in het seizoen potentie heeft. Dit ras is niet geschikt voor de lange bewaring. "Het kaliber en uiterlijk doen denken aan een Spaanse ui", legt Paul uit. "We mikken hiermee vooral op de kleinverpakkingen voor Noordwest-Europese supermarkten. Het succes van deze rassen bevestigt dat we op de goede weg zitten. We streven ernaar om een zo volledig mogelijk assortiment te leveren. Met een Rijnsburger in ons assortiment breiden we ook uit richting de lange bewaring."

ple@takii.eu