Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste afland handel zaaiuien een feit

Hoewel de handel in uien zich in deze periode van het jaar vooral concentreert op plantuien, worden er sporadisch ook hengels uitgegooid in de vijver met zaaiuien. Op de marktplaats van Uienhandel voor af land uien liggen meerdere partijen in aanbod, waarbij de eerste partij zaaiuien maandag 18 juli werd verhandeld. Het betrof een perceel Hoza, geteeld op zware grond, die naar verwachting in oktober zullen worden geoogst.



Het afgelopen jaar werden de eerste uien af land verhandeld op 27 mei 2015 en in 2014 was dat op 26 juni het geval. Opmerkelijk is dat de verhandelde prijsniveaus in 2014 en 2015 met respectievelijk 8,00 en 8,50 euro redelijk aan elkaar gewaagd waren, maar dat het gerealiseerde prijsniveau dit seizoen met 11,00 euro er bovenuit stijgt. Of de positieve aftrap iets zegt over wat er dit seizoen in de afzet van uien mag worden verwacht, is de vraag. Voor de korte termijn lijkt de afzet van (plant)uien te groeien, wat meer inkoopactiviteiten teweeg zal brengen.

Bron: Uienhandel.com
Publicatiedatum: