Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogsten van proeven door UIKC in volle gang

Op dit moment is het oogsten van proeven van de verschillende opdrachtgevers in volle gang bij het UIKC. Het zijn zowel proeven die op de landelijke uiendag 25 aug jl. getoond zijn op het demoveld als proeven die buiten dit veld liggen.



UIKC voert ook dit jaar voor diverse opdrachtgevers o.a. bemestingsproeven, koprot, plantversterkers, bladmeststoffen, herbicide en fungicide proeven als grondgebonden ziekten in uien. Er is veel handwerk bij gemoeid, maar is noodzakelijk om kwalitatief goed werk af te leveren.



Ook is het ketenrassenonderzoek met 22 verschillende zaaiuirassen voor lange bewaring in Colijnsplaat inmiddels opgeladen in de kist. Deze gaan tot mei volgend jaar in de bewaring bij Goud Biervliet, waarna ze beoordeeld worden bij JWK te Kruiningen. Volgende week staat ook het rassenonderzoek in Dronten op de rol.



Afgelopen week is er bij het warme weer alleen geoogst en opgezakt in de koelere uren. Op verschillende dagen is er 39 gr en meer gemeten in de bovenste uien in het zwad. Volgens Luc Remijn en Eelco Boot van UIKC een reden om de uien dan met rust te laten. De oogst vlot dus redelijk maar wordt geremd door het warme weer. Deze winter worden na bewaring de uien verwerkt en worden de resultaten besproken.

Voor meer info:
Luc Remijn
UIKC
l.remijn@delphy.nl

Publicatiedatum: