Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe verpakkingslijn voor wegen en verpakken van minimaal gewicht

Verpakkingsconcept reduceert weggeefgewicht met 5%

Voorverpakte groenten, fruit en vlees zijn niet meer weg te denken uit de agri- en foodketen. Producenten die hun producten afzetten in verpakkingen met een minimaal gewicht staan voor de uitdaging: "Hoe verpak ik mijn producten snel en efficiŽnt en met zo min mogelijk weggeefgewicht?" Speciaal voor deze bedrijven ontwikkelde ARCO een nieuwe zelfsturende verpakkingslijn met een slimme Light to Perform functie waarmee producenten maar liefst 4% tot 6% besparen op productverlies door overgewicht in de verpakking.Snel en efficiŽnt verpakken van producten met nihil weggeefgewicht
ARCO uit Horst ontwikkelt machines en installaties voor het wegen, verpakken en palletiseren van onder andere producten in de agri, food, logistiek, industrie, recycling en bulk. Nieuw in het programma van ARCO is haar innovatieve zelfsturende verpakkingslijn met slimme Light to Perform functie voor het snel en kostenbesparend verpakken van producten in bakjes met een minimaal gewicht. De nieuwe verpakkingslijn met meerdere ingebouwde weegunits bestaat uit twee sporen met elk vijf onafhankelijke weegbandjes. Bakjes met ondergewicht, overgewicht en goed gewicht komen in willekeurige volgorde op de verpakkingslijn te staan.

Verpakkingen met een goed gewicht worden automatisch verder getransporteerd. Verpakkingen met onder- of overgewicht worden naar het Light to Perform station gebracht. Daar geeft een driekleurig led-display aan of de operator een klein, gemiddeld of groot (gewicht aan) product moet toevoegen of juist wegnemen om zo het vereiste minimale gewicht te bereiken. Verpakkingen worden vervolgens nogmaals gecontroleerd door een checkweigher, metal of visual check. Verpakkingen die eventueel buiten de norm vallen worden automatisch uit het proces gehaald.

Hoge capaciteit door intelligente lichtindicatie en ingebouwde weegfuncties
Doordat de nieuwe verpakkingslijn elke verpakking weegt en direct aangeeft hoe de operator het ideale gewicht kan bereiken, ontstaat een hoge productiecapaciteit. Eťn operator kan zodoende maar liefst 100 verpakkingen per minuut verwerken. De Light to Perform weeg- en verpakkingslijn is daardoor arbeids- en ruimte besparend. Bovendien wordt het weggeven van producten door overgewicht voorkomen. Het levert producenten een besparing op de weggeefproducten op van 4% tot 6%. De nieuwe zelfsturende verpakkingslijn met Light to Perform functie van ARCO is ideaal voor producten die in de verpakking worden geplukt zoals champignons, zacht fruit, snackgroenten en tomaten of voor producten die in de verpakking worden afgevuld en in gewicht variŽren zoals vleeswaren, kaasblokjes en vis.

Meer informatie
De verpakkingslijn kan verpakkingen verwerken met elk gewenst gewicht tussen de 50 en 1000 gram. ARCO levert ook een compacte uitvoering van haar nieuwe verpakkingslijn. Deze is eenvoudiger uitgevoerd en geschikt voor 60 verpakkingen per minuut. Kijk voor meer informatie over de nieuwe zelfsturende verpakkingslijn met Light to Perform functie op www.arco-solutions.nl of 
Publicatiedatum: 16-12-2016

  

Ander nieuws uit deze sector:

19-3-2018 Rugpijn door dozen schuiven? Cobot en exoskelet komen te hulp
14-3-2018 Transparantie in het uitprijzen
14-3-2018 Operators getraind bij Boix Europe
12-3-2018 20 miljoen zakken door palletiseerder bij Wiskerke Onions
12-3-2018 Hoger beroepszaak om belastingplicht sapmachines
9-3-2018 Multihead gekoppeld aan nieuwe robottechnologie
8-3-2018 Alberts Smoothie Station wint award voor Best technology innovation
6-3-2018 Sleever met drie verpakkingen
27-2-2018 TOMRA neemt BBC Technologies volledig over
23-2-2018 Amerikaans appelpakstation installeert efficiŽntere verpakkingslijn
22-2-2018 Een sorteermachine voor elk product
20-2-2018 Verpakkingsmachine wint gouden Foodtec Award 2018
13-2-2018 Laser een van de schoonste manieren van coderen
12-2-2018 "Multifunctionele wegers met clippers zorgen voor uniformiteit in machinepark"
7-2-2018 Menno de Boer nieuwe projectmanager ILPRA Benelux
6-2-2018 Unitec levert grote kersensorteerlijn in Chili op
2-2-2018 Nieuwe avocado-bewerkingslijn voor conveniencemarkt
2-2-2018 Dronken ontwerper of een ingenieus idee?
30-1-2018 AGF producten langer houdbaar verpakken
25-1-2018 "Snellere, effectievere en consistentere sortering AGF mogelijk"