Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe verpakkingslijn voor wegen en verpakken van minimaal gewicht

Verpakkingsconcept reduceert weggeefgewicht met 5%

Voorverpakte groenten, fruit en vlees zijn niet meer weg te denken uit de agri- en foodketen. Producenten die hun producten afzetten in verpakkingen met een minimaal gewicht staan voor de uitdaging: "Hoe verpak ik mijn producten snel en efficiŽnt en met zo min mogelijk weggeefgewicht?" Speciaal voor deze bedrijven ontwikkelde ARCO een nieuwe zelfsturende verpakkingslijn met een slimme Light to Perform functie waarmee producenten maar liefst 4% tot 6% besparen op productverlies door overgewicht in de verpakking.Snel en efficiŽnt verpakken van producten met nihil weggeefgewicht
ARCO uit Horst ontwikkelt machines en installaties voor het wegen, verpakken en palletiseren van onder andere producten in de agri, food, logistiek, industrie, recycling en bulk. Nieuw in het programma van ARCO is haar innovatieve zelfsturende verpakkingslijn met slimme Light to Perform functie voor het snel en kostenbesparend verpakken van producten in bakjes met een minimaal gewicht. De nieuwe verpakkingslijn met meerdere ingebouwde weegunits bestaat uit twee sporen met elk vijf onafhankelijke weegbandjes. Bakjes met ondergewicht, overgewicht en goed gewicht komen in willekeurige volgorde op de verpakkingslijn te staan.

Verpakkingen met een goed gewicht worden automatisch verder getransporteerd. Verpakkingen met onder- of overgewicht worden naar het Light to Perform station gebracht. Daar geeft een driekleurig led-display aan of de operator een klein, gemiddeld of groot (gewicht aan) product moet toevoegen of juist wegnemen om zo het vereiste minimale gewicht te bereiken. Verpakkingen worden vervolgens nogmaals gecontroleerd door een checkweigher, metal of visual check. Verpakkingen die eventueel buiten de norm vallen worden automatisch uit het proces gehaald.

Hoge capaciteit door intelligente lichtindicatie en ingebouwde weegfuncties
Doordat de nieuwe verpakkingslijn elke verpakking weegt en direct aangeeft hoe de operator het ideale gewicht kan bereiken, ontstaat een hoge productiecapaciteit. Eťn operator kan zodoende maar liefst 100 verpakkingen per minuut verwerken. De Light to Perform weeg- en verpakkingslijn is daardoor arbeids- en ruimte besparend. Bovendien wordt het weggeven van producten door overgewicht voorkomen. Het levert producenten een besparing op de weggeefproducten op van 4% tot 6%. De nieuwe zelfsturende verpakkingslijn met Light to Perform functie van ARCO is ideaal voor producten die in de verpakking worden geplukt zoals champignons, zacht fruit, snackgroenten en tomaten of voor producten die in de verpakking worden afgevuld en in gewicht variŽren zoals vleeswaren, kaasblokjes en vis.

Meer informatie
De verpakkingslijn kan verpakkingen verwerken met elk gewenst gewicht tussen de 50 en 1000 gram. ARCO levert ook een compacte uitvoering van haar nieuwe verpakkingslijn. Deze is eenvoudiger uitgevoerd en geschikt voor 60 verpakkingen per minuut. Kijk voor meer informatie over de nieuwe zelfsturende verpakkingslijn met Light to Perform functie op www.arco-solutions.nl of 
Publicatiedatum: 16-12-2016

  

Ander nieuws uit deze sector:

17-1-2018 Automatische fruitlabelmachines en voedselveilige labels
16-1-2018 Chinese sorteerlijnen in Middellands Zeegebied.
16-1-2018 Smart Drier van Haith maakt groentenverwerking veiliger
16-1-2018 Beter (af)snijden met nieuwe groentensnijmachine
10-1-2018 ďWeegoplossingen van 0,1 gram tot 60 tonĒ
9-1-2018 Spaanse uienverpakker investeert in weeg- en verpakkingsmachines
8-1-2018 Interne kwaliteit: kansen om de markt te verbeteren
22-12-2017 Nieuwe geavanceerde sorteermachine voor blauwe bessen
19-12-2017 Packaging Automation demonstreert nieuwe traysealer op Fruit Logistica
15-12-2017 Nieuwe naam, logo en kantoor voor Optimum Sorting
13-12-2017 "IndustriŽle sappers werkt volgens mild pers-principe"
7-12-2017 Grimme en Tomra bundelen krachten voor betere sorteeroplossingen
6-12-2017 "Projecten in Mexico schieten als paddenstoelen uit de grond"
5-12-2017 Oplossing voor groeiende vraag naar groentenrijst
4-12-2017 Pouchfiller binnen AGF in opmars
1-12-2017 Zwager Techniek vertegenwoordigt Reepack op Nederlandse markt
30-11-2017 "Met de nieuwe lijn verpakken we 400 bussels in 13 minuten"
22-11-2017 Aspergesteekmachine die kan oogsten in alle weersomstandigheden
21-11-2017 Hongaarse diepvriesproducent verhoogt verwerkingscapaciteit
16-11-2017 Mexico: Eerste aspergebedrijf schakelt over op volautomatisch sorteren en verpakken