Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lage uienprijzen in China

Volgens het Chinese wetenschappelijke journaal Sannong Zhongguo stonden de uienprijzen in 2017 op hun laagste punt ooit. In sommige regio's was het nagenoeg onmogelijk om omzet met uien te kunnen draaien. In 2018 zal deze negatieve prijssituatie aan blijven houden. Het oogstvolume voor uien is buitensporig groot. Daarnaast is er nu al een te groot volume dat in koelopslag staat. De uienprijzen zijn hierdoor onder de kostprijs komen te liggen. 

Naast de prijzen zijn er ook problemen met logistiek in de uiensector. Het duurt lang voordat er uien vanuit Shandong worden geleverd, terwijl het uientransport vanuit Binnen-Mongoliƫ en het noordoosten mondjesmaat plaats vindt. Omdat de huidige prijzen zo laag staan, hebben handelaren met uien in opslag te maken met ernstige verliezen.

De prijzen in 2017 bereikten een dieptepunt vanaf het moment dat de uien werden geoogst. Dit kwam voornamelijk door een uitbreiding in areaal, waardoor het oogstvolume toenam. Ondanks al deze tegenslagen voor de uienprijzen kochten handelaren met opslagmogelijkheden alsnog relatief grote volumes in. Iedereen hoopte erop dat de markt weer aan zou trekken, maar de harde realiteit is anders. Zowel de Chinese als de internationale markt zijn verre van ideaal. Daarbij komt dat de markt stagneert, omdat handelaren met uien in opslag hoge prijzen hanteren om verliezen te vermijden.

Veel gebieden in China hebben in de afgelopen dagen te maken gehad met sneeuw en neerslag. Daarna is het mogelijk dat de uienprijzen weer iets verbeteren. Deze trend zal echter slechts tijdelijk zijn. Over twee maanden komt de uienoogst van Yunnan in grote volumes op de markt, waarna de prijzen opnieuw zullen worden aangepast..

Bron: China National Radio
Publicatiedatum: