Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Landbouwevent: De wereld voeden met boerenverstand

Op 1 februari a.s. organiseert VVD Noordoostpolder het landbouwevent 'De wereld voeden met boerenverstand'. Europarlementariƫr Jan Huitema, vertegenwoordiger van het Nederlandse landbouwbeleid in Brussel, geeft vanuit Europees verband zijn visie op het wereldvoedselvraagstuk. De wereldbevolking groeit in een rap tempo. Achter de jaarlijkse groei van circa 83 miljoen mensen schuilt een enorm voedselvraagstuk. De Nederlandse agrarische sector heeft een sterke positie op de wereld voedselmarkt. De agrarische sector in Noordoostpolder levert een toonaangevende bijdrage aan de wereld voedselproblematiek. Noordoostpolder biedt als wereldspeler veel kansen als antwoord op de toenemende vraag naar voedsel. Tijdens de avond gaat een drietal sprekers met de bezoekers in gesprek: Hoe voeden we de wereld met boerenverstand?

Op dit moment wonen er 7,5 miljard mensen op de wereld en in 2055 10 miljard. Achter deze groei schuilt een enorm voedselvraagstuk. Nederland is de tweede exporteur van agrarische producten ter wereld, dit is 20% van de totale export. Enkel Amerika gaat Nederland hierin voor. Tijdens het landbouwevent geeft Jaap Haanstra, voormalig landelijk voorzitter LTO vakgroep akkerbouw, zijn visie op het vraagstuk. Jan Huitema, EuroparlementariĆ«r en melkveehouder in Friesland, gaat in op het Nederlandse landbouwbeleid op Europees niveau. Hierbij komen kansen, maar ook de bedreigingen, voor Nederland in het algemeen en Noordoostpolder in het bijzonder, aan bod. 

Toonaangevend in de wereld verlaten dagelijks circa 750 vrachtwagens de Noordoostpolder voor internationale export. Noordoostpolder is wereldwijd bekend als World Potato City vanwege de kennis over export, productie, productiesystemen en agro techniek. Koploper op het gebied van innovatie en techniek in de hele productieketen van aardappels, maar ook uien. 

Erik Waterman, directeur van Waterman Onions en lid van het Agrofoodcluster gaat in op de toenemende internationale voedselvraag. Wat betekent de toenemende vraag, de vele logistieke bewegingen voor de Noordoostpolder in de zin van het onderwijs, werkgelegenheid en arbeidsmarkt?

Het landbouwevent wordt gehouden op donderdag 1 februari 2018 bij VMBO/MBO Aeres (voorheen Groenhorst), aan de Balkan in Emmeloord. Inloop 19.30 uur - aanvang van de avond om 20.00 uur. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel wenselijk. 

Voor meer informatie:

Publicatiedatum: