Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pool A van Van Meir plust op grove uien

Van Meir Onions & Potatoes uit Steenbergen (Noord-Brabant) heeft de eerste van 3 uienpools voor seizoen 2017/2018 afgewikkeld. Pool A liep van week 42 tot en met week 52. Vooral deelnemers met grove uien konden afgelopen periode een plusje maken qua prijs.

Van Meir meldt dat het een erg drukke periode heeft gehad vanaf september en dat er grote hoeveelheden de grens over zijn gegaan. Het bedrijf adviseert voor het komende seizoen grove uien te telen. Dat kan bereikt worden door dunner te zaaien en de uien iets langer door te laten groeien. Ze verwachten dat de vraag naar grove uien nog verder zal toenemen. Pool A is afgesloten en er is onderscheid gemaakt tussen fijne (60-) en grove (60+) maten. De prijzen zijn: 6,67 euro per 100kg voor 60- uien en 8,88 euro per 100kg voor de 60+ uien.

Verder meldt het bedrijf dat het vorig jaar is gestart met het verhandelen van bio-uien op kleine schaal. Dit gaan ze het komende seizoen iets uitbreiden.

Bron: Nieuwsbrief van Van Meir
Publicatiedatum: