Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese uienprijzen dalen verder

De Chinese uienprijzen zijn significant afgenomen. De prijs ligt bij groothandelaren over het algemeen rond de 1 yuan (€0,13) per kilo, wat 20% lager is dan in het begin van maart. De uien, die op dit moment op de markt te vinden zijn, komen uit de wintervoorraad. Sommige van deze uien komen uit de provincies Shanxi en Heilongjiang, maar het grootste deel is geteeld in Gansu. In de herfst van vorig jaar was in China sprake van een recordoogst. Het volume aan uien in de winteropslag was groter dan dat van vorig jaar.
 
 
Aan het begin van dit jaar was de marktprijs hetzelfde als de prijzen bij telers van de vorige herfst. De kosten voor bewaring, logistiek, verliezen en andere marktkosten komen op conto van de groothandelaren. De groothandelssector draait wat uien betreft zodoende met verlies. De huidige uienprijzen nemen steeds verder af, terwijl de financiële verliezen binnen de uiensector steeds groter worden.
 
De afname in uienprijzen komt voornamelijk door de druk die wordt uitgeoefend door het nieuwe aanbod aan verse uien. Het volume aan opgeslagen uien is nog steeds groot, terwijl de eerste nieuwe uien in de provincie Yunnan nu al geoogst zijn. Bovendien is de opbrengst van de uiensector in Yunnan hoger dan in voorgaande jaren. Om de verliezen in te perken, moeten handelaren met uien in bewaring hun voorraad weg zien te werken, voordat de nieuwe uien op de markt komen. Een prijsdaling is daarbij onvermijdelijk.
 
Bron: epaper.sxrb.com/index_sxnmb.shtml
Publicatiedatum: