Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israël: honderden kilo's uien gestolen uit kibboets

Afgelopen maandag werden honderden kilo's net geoogste uien gestolen van plantages in het noorden van IsraĆ«l. Telers ontdekten dat om en nabij de 200 kg uien, die de dag ervoor geoogst en in kartonnen dozen verpakt waren, uit de kibboets verdwenen waren. 

Het incident leidde tot de eis om van overheidswege hardhandig in te grijpen in deze 'epidemie van agrarisch geweld'. Volgens Ofer Gershowitz, directeur van een lokaal bedrijf dat deel uitmaakt een Ngo ter promotie tot ontwikkeling van de streek, is "landbouwcriminaliteit een nationale ramp geworden".

Volgens hem waait er een golf van geweld door de streek met het verbranden van gewassen, dagelijkse diefstal van producten en het in de brand steken van landbouwvoertuigen en machines. Hij is van mening dat nationalistische redenen hieraan ten grondslag liggen, maar dat de dieven ook uit zijn op geldelijk gewin. 

"De regering zou dieven en criminele, nationalistische terroristen die beschermingsgeld van telers eisen en hun eigendommen vernielen door brand en diefstal hogere straffen moeten opleggen."

Volgens timesofisrael.com, heeft de politie nog geen commentaar gegeven.
Publicatiedatum: