Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Om een tekort aan arbeidskrachten na de Brexit te voorkomen

Britse fruitsector vraagt om tijdelijke werkvergunningen

De zachtfruitsector wacht een flinke strop als de Brexit ertoe leidt dat zij geen toegang meer heeft tot de duizenden seizoenskrachten uit de EU. In het door British Summer Fruits gepubliceerde rapport The Impact of Brexit on the UK Summer Fruit Industry wordt beweerd dat er tegen 2020 meer dan 31.000 arbeiders nodig zullen zijn om de groeiende consumentenvraag naar zachtfruit bij te kunnen benen, een flinke stijging ten opzichte van de 29.000 die er in 2015 nodig waren. Het rapport vermeldt dat zo'n 95% van de seizoenskrachten in de sector uit EU-landen afkomstig is en dan met name uit Bulgarije, RoemeniĆ« en Polen.
 
Het roept de regering op een systeem van werkvergunningen voor seizoensarbeid te ontwikkelen waardoor fruitplukkers ook na de Brexit naar het Verenigd Koninkrijk kunnen komen om seizoenswerk te doen dat Britten zelf niet zien zitten."
 

Personneltoday.com schrijft dat uit een onderzoek van de Recruitment and Employment Confederation is gebleken dat twee derde van de organisaties die tijdelijke arbeidskrachten in dienst heeft, vreest voor de beschikbaarheid van kandidaten ten opzichte van 32% vorig jaar.

Publicatiedatum: