Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland: kwaliteitsuien worden duurder

Weersverslechtering en hevige regenval in Zuid- en Centraal-Rusland hebben tot een toename van het aanbod van uien van mindere kwaliteit geleid. Tegelijkertijd is het aanbod van kwaliteitsproducten erg beperkt, wat het de telers mogelijk maakt hogere prijzen te vragen. Dit melden analytici van "APK-Inform: Vegetables and Fruits".
 
Sinds het begin van deze week is de prijs voor uien van goede kwaliteit met 6-7% gestegen. Telers verkopen ze afhankelijk van de streek momenteel voor € 0,22 - € 0,25 per kg. De meeste telers gaan ervan uit dat de prijzen zullen blijven stijgen als de vraag in hetzelfde tempo blijft doorlopen.
 
Momenteel zijn uien van goede kwaliteit in de grootste teeltgebieden van Rusland 27-28% goedkoper dan midden juli 2017. Volgens experts is dit te wijten aan het feit dat vorig jaar de oogst van vroege uien beduidend kleiner was door wisselende weersomstandigheden tijdens de eerste helft van de lente. Dit jaar was het weer gunstiger.
 
Publicatiedatum: