Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

VK: 25% minder uien

De Britse uienoogst van dit jaar zal volgens Tim Elcombe waarschijnlijk 25% dalen, zowel wat de hoeveelheid uien als wat de grootte van de uien betreft.

Tim: "Het warme weer in mei was welkom en gaf de uien de kans om gevolgen van de natte lente in te halen. Maar het hete weer in juni en juli heeft het gewas geen goed gedaan wat oogst en bolomvang betreft."

"Telers en hun personeel hebben hard gewerkt om de gewassen geïrrigeerd te houden, hoewel er in sommige delen van het land beperkingen op het watergebruik zijn opgelegd en de eigen reserves laag zijn. Gewassen worden rond deze tijd van het jaar geïrrigeerd om meer gewicht en volume te winnen. Nu houdt irrigatie de plant nog maar net in leven - gewassen zonder irrigatie halen het niet."

"Hoewel er voor de meeste teelten nog wel wat groei in zit, is de beperkte oogst al duidelijk te zien. De meeste teelten zullen lijden onder kleine uien, wat z'n weerslag zal hebben op de beschikbaarheid van 3 in een net verpakkingen die de meeste retailers verkopen."

Voor meer informatie;
Peter Crowe
Email: peter@peterccomms.co.uk
Tel: +44 7967 504034

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018