Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienontbijt 2018 in combinatie met landelijke uiendag

Na de positieve ervaringen en feedback op het 'uienontbijt' van vorig jaar biedt het Uien Innovatie en Kennis Centrum UICK dit in 2018 weer aan. "
Het doel van deze bijeenkomst is om via een informeel ontbijt kennis te kunnen maken met de sector maar vooral in te zoemen op de huidige actuele situatie. We combineren dit met de landelijke uiendag", aldus de uitnodiging van het UIKC. Het ontbijt vindt plaats op donderdag 30 augustus.

"Op dit moment zien we in de praktijk een grote variatie in stand en opbrengstverwachting van de uien. Het natte voorjaar en de extreme zomer zorgen voor een bijzonder beeld. Deze actualiteit willen we uiteraard een plaats geven op het uienontbijt 2018. De vragen die wij ons stellen zijn: Wat zijn de effecten van de extreme omstandigheden op korte en op lange termijn? Hoe kunnen we als sector hier beter op inspelen? We gaan samen met u op zoek naar antwoorden doen door een inspirerende mix van sprekers vanuit afzet, onderzoek maar ook de landelijke politiek."

Programma
Welkom en opening door Cor van Oers namens het Uien Innovatie en Kennis Centrum.
Discussie onder leiding van de gedeputeerde voor o.a. Landbouw van Provincie Zeeland, dhr. Jo Annes de Bat. Met hierbij inbreng van :
• Hoe staat de huidige uienmarkt ervoor, door Gijsbrecht Gunter, President van de Holland Onion Association.
• Wat kan onderzoek hierin betekenen voor telen onder stressvolle teeltcondities, door Gerard van der Linden, Wageningen UR, Plant Breeding.
• Standpunt vanuit de politiek door Helma Lodders, namens de VVD in de Tweede kamer, woordvoerder op het gebied van landbouw en door Joba van den Berg, Tweede Kamerlid namens het CDA.
Wrap up en conclusies door Peter de Koeijer namens het Uien Innovatie en Kennis Centrum.

Aansluitend kunt u een bezoek brengen aan Onion Plaza, een beurs waar onderzoek en de gehele keten samenkomt te Colijnsplaat. Uiteraard bent u hierna welkom ook de rest van het programma te volgen. We starten exact om 8 uur en ronden af om 9 uur zodat u op tijd weer bij uw stand of elders op de uiendag kunt zijn.

Locatie: Noordlangeweg 42, Colijnsplaat
Datum: donderdag 30 augustus 2018
Tijd: 08.00 uur
Registratie deelnemers vanaf 7.45 uur: kom op tijd!

Opgave kan tot 24 augustus.
Aanmelden via c.vanoers@delphy.nl

Voor meer informatie
Uien Innovatie en Kennis Centrum
C. van Oers
T:06-53427246
c.vanoers@delphy.nl
Publicatiedatum: