Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Groot aanbod van uien, maar geringe vraag

Gunstige teeltomstandigheden hebben geleid tot een groot volume van uien in de Verenigde Staten. Maar wegens het ontbreken van een meegroeiende vraag, zijn de prijzen voor uien laag.



"De markt is slecht nu," zegt Kyle Roberts van Progresso Farms in Othello, Washington. "Het seizoen is geweldig, want we hebben uien van een goede kwaliteit, maar de prijs is momenteel erg laag.

Jason Walker van Bybee Produce praat over hetzelfde probleem. "Door het grote productievolume en de geringe vraag zijn de prijzen laag." De prijzen liggen rond de $3,50 voor een zak jumbo gele uien van 50 lb (ong. 23kg), $3,00 voor een zak medium gele uien van 50 lb en $4,00 voor een zak rode uien van 25 lb (ong. 11kg). Volgens hem zijn de lage prijzen ook te wijten aan de import vanuit Mexico. 

Brenden Kent van Sunset Onions in Washington bevestigt de invloed van Mexicaanse import op de prijzen, maar voorspelt dat de ladingen over zo'n vier weken minder worden. Volgens Kent is het overschot het resultaat van een grote hoeveelheid beplanting en een succesvolle oogst. "In eerdere jaren waren er slechte weersomstandigheden of andere afwijkingen die het volume deden afnemen, waardoor vraag en aanbod meer in balans waren." Kent zegt dat de prijzen van rode en witte uien relatief goed blijven en vooral de gele uien getroffen worden. 
Publicatiedatum: