Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'2011 economisch positief jaar'

Sormac gaat ruimte en capaciteit Venlo uitbreiden

Sormac breidt haar ruimte en capaciteit op de hoofdvestiging in Venlo aanzienlijk uit. Directeur Bert Haffmans legt in een interview de redenen voor deze uitbreiding uit:

Sormac heeft in 2011 een economisch positief jaar gehad. We waren ondanks de moeilijke economische situatie in veel landen en branches in staat opnieuw een aanzienlijk hogere omzet en winst te behalen. "Mede vanwege deze positieve ontwikkeling besloten we vorig jaar om in 2012 de productieruimte in Venlo met 1800 m² en de kantoorruimte met 800 m² uit te breiden. De belangrijkste reden daarvoor is het moderniseren en efficiënter vormgeven van de gehele machineproductie, zodat wij klanten in binnen- en buitenland een nog hogere kwaliteit tegen aantrekkelijke en concurrerende prijzen kunnen bieden. Bovendien zullen ook alle logistieke processen en ontwikkelingswerkzaamheden in ons bedrijf van deze vergroting profiteren.



Er wordt een extra technologieafdeling ingericht, die de taak heeft om voortdurend nieuwe productieprocessen en machineoplossingen te ontwikkelen en deze aan uitgebreide veldproeven te onderwerpen. Ook of vooral in economisch moeilijke tijden is het belangrijk de innovatiedruk hoog te houden. De ontwikkeling van nieuwe mechanische oplossingen is namelijk enorm tijdrovend, zodat er jaren vooruit gedacht moet worden. De eisen aan het functioneren, het hanteren en de materialen van de producten worden steeds complexer en tegelijkertijd moeten efficiëntie, duurzaamheid en het spaarzaam omgaan met hulpbronnen met elkaar in overeenstemming worden gebracht", zegt Bert Haffmans.

Dat er bij de uitbreiding voor de standplaats Venlo is gekozen, is niet meer dan logisch. "Tenslotte is onze expertise hier zeer sterk geconcentreerd. Daarbij bevinden we ons hier in de directe nabijheid van centrale wegen- en treinknooppunten en zijn we bovendien rechtstreeks aangesloten op het Europese waterwegennet en meerdere internationale luchthavens. Daarnaast wordt in de komende maanden het ontbrekende stuk van de snelweg A61, waarover in Nederland en Duitsland gedurende vele jaren intensief gediscussieerd is, officieel in gebruik genomen."



Publicatiedatum: