Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet Ahold Delhaize in eerste kwartaal met 5,9% gedaald

De omzet van supermarktconcern Ahold Delhaize is in eerste kwartaal 2018 met 5,9% gedaald, naar 14,9 miljard euro. Belangrijkste oorzaak is de dure Amerikaanse dollar. Ahold Delhaize haalt een groot deel van zijn opbrengsten uit de Verenigde Staten. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten steeg de omzet met 2,5%. Het onderliggende brutobedrijfsresultaat daalde met 2,3% naar 1,04 miljard euro. De nettowinst steeg met 14,5% naar 407 miljoen euro. 
 
In de Verenigde Staten steeg de omzet met 2,1% naar 10,86 miljard dollar. In euro's gemeten zakte de omzet met 11,5% naar 8,84 miljard euro. In Nederland steeg de omzet met 2,7% naar 3,41 miljard euro. De omzetgroei van 88 miljoen euro is vrijwel geheel met de online-activiteiten behaald. De omzet in de winkels steeg met slechts 4 miljoen euro. In Belgiƫ steeg de omzet na jaren van teruggang met 5% naar 1,25 miljard euro. In Centraal- en Oost Europa steeg de omzet met 4,7% naar 1,44 miljard euro. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten bedroeg de groei 2,6%.
 
Zie voor meer informatie de site van Ahold Delhaize.
 
Publicatiedatum: