Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koopkracht gezinnen daalt met £10 per week, zegt Asda

De koopkracht van gezinnen is met £10 per week gedaald in februari 2012. Hiermee werd de trend van de afgelopen maanden juist omgekeerd, aldus de laatste Asda Income Tracker. Hierdoor heeft het gemiddelde Britse gezin een besteedbaar inkomen van £144 – een daling van 6,3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De stijging van het inkomen was erg zwak met slechts 1,7% over het hele jaar tot aan februari en in combinatie met de hoge inflatie op de aanschaf van basisproducten zorgt dit er voor dat er weinig overblijft van de koopkracht van gezinnen.

De twee tegenstrijdige elementen zorgen ervoor dat de groei van het familie inkomen instabiel blijft. Nu de prijzen van basisproducten eindelijk iets beter worden, valt dit in het niet bij het hoge aantal mensen dat hun baan verliest. Zelfs diegene die wel een baan hebben, zien hun salaris slechts een klein beetje stijgen ondanks het feit dat de inflatie veel hoger is.
 
De groei in verdiensten is nu op het laagste punt in de afgelopen 18 maanden - slechts 1,7%. De laatste keer dat het zo laag was, was in juli 2010. De werkeloosheid bleef gelijk in de drie maanden tot en met januari. Dit is een grote verslechtering ten opzichte van de 7,9% groei in dezelfde periode vorig jaar. Hierdoor zal de koopkracht voorlopig waarschijnlijk niet toenemen.
 
Andy Clarke, directeur en CEO van Asda, zei: 'Het is teleurstellend om te zien dat de prijzen, die de afgelopen juist beter leken te worden, nu weer beginnen te verslechteren. Hierdoor komt er nog meer druk op het toch al krappe budget van veel gezinnen.'
 
Bron: Asda
Publicatiedatum: