Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Erik Rustenburg en Peter Abma: "efficiencyslag gemaakt"

GR Organics wordt Organic Fruit and Vegetables

Vanaf 18 mei is GR Organics gevestigd op ABC Westland in Poeldijk. Omdat het gehele logistieke gedeelte is uitbesteed aan specialisten, neemt de efficiency toe en kan GR zich volledig richten op het sourcen van capabele leveranciers en het vermarkten van die producten. GR Organics gaat intensief samenwerken met ABC Logistics voor de opslag van de goederen en met Europe Retail Packing voor het verpakken conform klantwens. Alle activiteiten onder één dak.

"In één klap hebben we met een hoop winnaars te maken", zegt Peter Abma. "ABC Logistics zorgt voor de juiste manier van storage van onze producten. Europe Retail Packing is verantwoordelijk voor het juist verpakken en wij kunnen ons 100% richten op wat we leuk vinden en waar we goed in zijn. Maar de grootste winnaars zijn onze klanten en leveranciers. In Nieuw Vennep moesten we goed vooruit denken en eigenlijk bestellingen van klanten aan voelen komen om op tijd het transport te regelen. Als een klant om 13:00 uur belde voor een (extra) bestelling, moesten wij in een aantal gevallen 'nee' zeggen. En iedere keer dat je 'nee' zegt, is één keer teveel. Het woord “nee” kan uit ons woordenboek geschrapt worden", aldus Peter.

“Daarnaast kunnen we nog duidelijker worden naar onze telers en andere leveranciers. Natuurlijk kost opslag bij ABC Logistics geld, maar we weten wel precies hoeveel en kunnen dat middels facturen laten zien aan onze telers. We hebben daar overigens nog nooit misverstanden over gehad. Op deze manier sluit je dat dus ook voor altijd en eeuwig uit. Daarnaast zal het efficiënte werken resulteren in hogere returns naar de telers."

Volgens Erik Rustenburg is de kostenbesparing op jaarbasis groot. "Je praat niet alleen over een enorme verlaging in je transportkosten, maar ook qua huisvesting is deze oplossing veel slimmer. De afgelopen 3 jaar deden we zelf al het logistieke werk en opslag in ons pakhuis in Nieuw Vennep. Rond deze tijd staan de cellen barstensvol. Er zijn zelfs momenten dat het te klein is. Maar net als alle andere gespecialiseerde importeurs bestaat er bij ons ook een rustigere periode. In die rustige periode lopen de kosten voor dat pand wel gewoon door. Nu betalen we veel als we veel omzet hebben en weinig als we minder omzet hebben. Met alle genoemde kostenbesparingen zal het bedrijfsresultaat op korte termijn enorm toenemen."

Bij een nieuwe start hoort een nieuw naam volgens Erik en Peter. "En dan ga je denken hoe je je bedrijf gaat noemen. Het moet simpel, duidelijk en doeltreffend zijn", aldus Peter. “En dan komt Erik ineens met 'Organic Fruit and Vegetables B.V.”. Te simpel zou je zeggen? Laat ik in ieder geval zeggen dat je niets aan het toeval overlaat. Niemand hoeft te vragen wat je zo’n beetje de hele dag doet. Hoe we de telefoon op gaan nemen, moeten we nog even over denken. Misschien ontstaat er vanzelf een afkorting."

Direct met de verhuizing start de nieuwe handelsnaam. Organic Fruit and Vegetables B.V. importeert vooral fruit uit Griekenland en overzeese landen. De focus qua producten ligt jaarrond op citrus, appelen, peren en kiwi. Verder importeren zij in de relevante seizoenen diverse soorten meloenen, steenfruit en avocado’s. En zoals de bedrijfsnaam het al zegt: alles biologisch geteeld.

Nieuwe adresgegevens en telefoonnummers per 18 mei 2012:
Organic Fruit and Vegetables B.V.
ABC Westland 212
2685 DC Poeldijk
Tel: 31 174 291 600
Fax: +31 174 291 601
Publicatiedatum: