Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Albert Heijn wil zowel binnen als buiten de winkels afhaalpunten voor online-klanten

Albert Heijn gaat niet alleen op zichzelf staande afhaalpunten inzetten, maar zal klanten ook de mogelijkheid bieden om in de supermarkt hun online bestelde boodschappen af te halen. Dat heeft directeur Sander van der Laan van de supermarktorganisatie gezegd. Voor het einde van dit jaar zullen de eerste afhaalpunten in gebruik worden genomen. Waar dat zal zijn, wil Van der Laan nog niet prijs geven. De topman van Albert Heijn liet tevens weten dat de organisatie wil besparen op de kosten voor logistiek.

Eerder dit jaar kondigde topman Dick Boer tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ahold aan dat het supermarktconcern zijn online omzet tot 2016 wil verdriedubbelen tot 1,5 miljard euro. Het concern gelooft in het concept waarbij de klant online bestelde orders zelf afhaalt. Ahold deed er al ervaring mee op in de Verenigde Staten en gaat dit systeem nu ook toepassen in Nederland.

Directeur Van der Laan van Albert Heijn ziet kansen de efficiƫntie in de de logistiek nog verder te verbeteren. In de afgelopen twee jaar is de beladingsgraad van de vrachtwagens, die de supermarkten bevoorraden, 10 tot 15% verbeterd. "Dat betekent lagere kosten, zorgt voor minder verkeersdrukte en is gunstig voor het milieu", aldus Van der Laan. "Albert Heijn heeft de ambitie om voor 2015 het energieverbruik met 20% te verlagen."

Bron: Logistiek
Publicatiedatum: