Vanaf januari met een crossdockfaciliteit FTT op handelscentrum Barendrecht

Farm Trans Group breidt activiteiten uit met groenten- en fruittransport

Tholen - Van huis uit is de Farm Trans Group een aardappelvervoerder en nog altijd vormt het losgestort vervoer van Farm Trans OG een sterke poot van het bedrijf. De activiteiten zijn de laatste jaren echter fors uitgebreid met de fresh&frozen-divisie, de Poolse dochteronderneming Farm Trans Polska, de op het Verenigd Koninkrijk gespecialiseerde divisie FTT Holland en de reeferdivisie 2B Shipping.De totale Farm Trans Group bestaat uit ruim 350 medewerkers, 200 trekkende eenheden, 250 koel- en vriestrailers waaronder dubbele verdampers, 150 geïsoleerde onderlossers en 85 reefercontainers (45ft), dus ook geschikt voor 26 pallets groenten en fruit. Het bedrijf heeft vestigingen in Moerdijk, Middelharnis en Lebork (Polen). "Alle auto's zijn uitgerust met GPS, scanner en boordcomputers en de modernste communicatie-apparatuur, waarbij zaken als vrachtbrieven en pakbonnen direct beschikbaar zijn op het webportal. We hebben al een groot netwerk en zien ruimte voor onze organisatie in de AGF-markt, met de focus op het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Polen en Frankrijk", vertelt Farm Trans directeur Koen van den Dungen.

"In het diepvriessegment komen de pakketten steeds meer onder druk te liggen. We zeggen niet dat het in het geconditioneerd groenten- en fruittransport makkelijk is, maar we zien daar toch ruimte voor een betrouwbare vervoerder die in staat is een goede service te verlenen. We gaan zeker geen markt 'kopen' maar hebben als groep gewoon veel te bieden tegen marktconforme tarieven" vertelt FTT Holland directeur Rubin Barendse.

FTT Holland
Vanaf 1 januari opent FTT Holland een geconditioneerde crossdockfaciliteit met opslagmogelijkheden tot 500 pallets op het handelscentrum in Barendrecht. De gehele planning zal samen met de sales afdeling medio januari vanuit Moerdijk richting Barendrecht verhuizen. Lex Teurlings die bij FTT Holland een nieuwe uitdaging heeft gevonden, is verantwoordelijk voor de sales afdeling. Hij wordt hierin ondersteund door twee binnendienstmedewerksters.

2B Shipping
Met 2B Shipping is de Farm Trans Group ook multimodaal actief binnen het wereldwijde containertransport. Op dit moment heeft 2B Shipping de beschikking over 85 reefercontainers (45 ft), die permanent onderweg zijn op de lijn Ierland, Verenigd Koninkrijk en Polen. Voor meerdere klanten verzorgt het bedrijf daarnaast de verschepingen van deepsea containers over de hele wereld.Lex Teurlings, Koen van den Dungen en Rubin Barendse

Farm Trans Fresh & Frozen
Vanuit Lommel (België) wordt door Fresh & Frozen de totale distributie van het vries- en versproduct voor zowel de Benelux, Duitsland als Frankrijk verladen. Om dit samen te kunnen verladen, wordt er veel gebruik gemaakt van koeltrailers met dubbele verdampers.
 
"We mogen dan een relatief nieuwe speler zijn in het groenten- en fruitvervoer, we hebben wel een groot netwerk door onze overige transportactiviteiten en hebben alles in huis om de klanten te bedienen. Voordeel is dat we een platte organisatie zijn met meerdere divisies met ieder hun eigen specialisme en focus waardoor we snel kunnen schakelen", zegt Koen.
 
"Op de Britse markt zien we nog steeds ruimte. Vanuit Polen hebben we veel import naar Nederland, waardoor er een onbalans is ontstaan en we een goede beschikbaarheid hebben voor de exporteurs naar Polen. In Frankrijk willen we onze stromen graag optimaliseren en verdikken vanuit ons bestaande netwerk. We kunnen deze drie landen volledig bedienen", vertelt Lex Teurlings.

Voor meer informatie:
Lex Teurlings
FTT Holland B.V.
Koopliedenweg 28
2991 LN Barendrecht
Tel: 0168-745245
Mob: 06-10544781
lteurlings@fttholland.nl
www.fttholland.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.