Teler in beeld

Philippe Dekerle, Acquette SARL - Ferme de l'Artois:

“Het uienseizoen ziet er erg positief uit ondanks enige zorgen over de handel”

Voordat de nieuwe oogst begon, heeft Acquette het seizoen afgesloten met diepgevroren uienproducten van zeer mooie kwaliteit. “Daarna zijn we op 28 juni begonnen met het oogsten van korte-dag-uien, gevolgd door winterbollen en voorjaarsbollen, die op 1 september geoogst moesten zijn. We zijn er dus in…

DLV Advies:

"Bewaarloods met betonnen droogwanden is robuuster en duurzamer"

In 2018 realiseerde DLV Advies een nieuwe bewaarloods bij akkerbouwbedrijf Duo-Farm in Tollebeek. Wim van der Linden en Laurens Ashouwer hadden behoefte aan advies voor een nieuwe kistenbewaring voor 4.000 kisten. Het opslaan van verschillende producten op één locatie en onder één dak was hun gekoesterde…

Walter Kempenaar, uienteler

“Weerbaarheid is een hippe kreet”

Als Partner in Beeld in de Uireka nieuwsbrief deze keer een primaire producent in de spotlights namens het Platform Uientelers. Zijn naam: Walter Kempenaar, akkerbouwer in Zeewolde. Walter is 49 jaar oud en heeft samen met zijn broer een akkerbouwbedrijf van ruim 100 ha. Uien maken een belangrijk…

Landelijke Uiendagen: Intiemer, maar op gepaste afstand

Tholen - Voor veel mensen in de uiensector staat de Landelijke Uiendag op de laatste donderdag van augustus al vroeg aangevinkt in de agenda. Dit jaar is door Corona alles anders, maar de organisatie besloot niet bij de pakken neer te gaan zetten en op donderdag 3 en vrijdag 4 september een tweetal…

In gesprek met Heinz Düpmann, Düpmann GmbH & C. KG.:

Gemiddelde oogst en een spannende markt voor uien verwacht

De Duitse uienoogst staat voor de deur en de kansen op een normaal seizoen zijn goed: "We verwachten een heel normaal jaar", vertelt Heinz Düpmann, directeur van Düpmann GmbH & Co. KG. De hitte en droogte in de zomer van 2018 hebben tot in seizoen 2019 ernstige uitwerkingen op de uienmarkt gehad. Nu…

Vulkanische grond geeft specifieke smaak

Lente uien van het Italiaanse Fratelli Napolitano

“Het seizoen van de lente ui, die voornamelijk wordt geteeld in de regio Agro Nocerino Sarnese in Calabrië, is van start gegaan. Eind september zullen er aanzienlijke hoeveelheden op de Europese markten komen. Dit jaar wordt gekenmerkt door een overvloed aan uien die een geschikte maat hebben voor de…

Ook dit jaar UIKC Uiendag: rondleidingen en nieuwe kennis

De UIKC uiendag is ieder seizoen een ijkpunt waar kennis centraal staat en waar sociale contacten belangrijk zijn. Echter Corona maakt dat het noodzakelijk om de uiendag in 2020 anders aan te pakken. De noodzaak voor het zoeken en laten zien van nieuwe kennis blijft van groot belang. Op de locatie…

G&R Farms, VS

75ste verjaardag gevierd met promotie van Peruaanse zoete uien

Het Amerikaanse G&R Farms viert z'n 75ste verjaardag met een nieuwe consumentenmarketingcampagne en met zoete uien uit Peru. De campagne zal de rijke geschiedenis en de familietraditie van G&R laten zien, samen met hun focus op duurzaamheid en hun recente Rainforest Alliance-certificering. Give-a-waysDe campagne,…

"Het versturen van mix-auto's is onze specialiteit"

Sergey en Anton Geraskin starten AGF-exportbedrijf: Gaast

Tholen - Vanaf 1 juli is Ridderkerk een nieuw AGF-exportbedrijf rijker: Gaast BV.  Het bedrijf is opgericht door Sergey Geraskin, die de laatste 20 jaar al werkzaam was binnen de…

Hollands biologisch uienseizoen van start bij WeGrowOrganic

"De hele supply chain onder één dak"

Op het perceel en in het sorteerbedrijf van WeGrowOrganic zijn het drukke tijden om de nieuwe plantuien te sorteren, te verwerken en te verpakken. De mannen van biologisch akkerbouwbedrijf WeGrowOrganic, Thijs Geerse en Wouter Snippe, hebben zin in het nieuwe seizoen dat naar verwachting tot ongeveer…

Georg Thalhammer levert voor het eerst product uit eigen teelt

"Opbrengst biologische knoflook zou voldoende moeten zijn om versmarkt tot in augustus te voorzien"

De vraag naar binnenlandse knoflook neemt in Duitsland toe. Niet alleen het conventionele, regionaal geteelde product wordt steeds populairder bij de consument, maar ook biologische knoflook wint steeds meer terrein. Georg Thalhammer, gepassioneerd ondernemer binnen een snelgroeiende biologische…


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven