Veel blije gezichten op eerste horecabeurs

Fotoreportage AGF'ers op Gastvrij Rotterdam

Tholen - Na 20 maanden was de 8e editie van Gastvrij Rotterdam eindelijk weer de eerste grote live beurs die kon plaatsvinden in vier goed gevulde beurshallen van Rotterdam Ahoy. Ruim 300 exposanten en 11.264 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen drie beursdagen Ahoy. Gelet op de actuele situatie in…

Dominique Viel, Ferme des Arches:

"Dit jaar zijn er kleinere Franse uien"

Vorige week zijn acht van de belangrijkste Franse handelaren op de uienmarkt bijeengekomen om de balans op te maken rondom de start van het uienseizoen. "Samen vertegenwoordigen deze acht handelaren ongeveer 50 tot 60% van de Franse markt. Hierdoor hebben we een betrouwbaar economisch rapport met…

podcast

Follow the Money interviewt Volkert Engelsman (Eosta)

Eric Smit van Follow the Money interviewde onlangs Volkert Engelsman, de Algemeen directeur en oprichter van Eosta. In de podcast Het Geldspoor is het interview terug te luisteren. Volkert vertelt over zijn beginjaren bij de Amerikaanse voedselgigant Cargill en zijn drijfveren om maatschappelijk…

Biologische knoflook en uien uit Indiase deelstaat Rajashtan gearriveerd

Eind juli is een container met knoflook en ui uit India gelost bij de Organic Flavour Company in Veenendaal. "Het pand geurt nu dus weer onmiskenbaar naar de knoflook", aldus Peter van de Steeg, directeur bij Organic Flavour Company. Als er een container gelost wordt, dan worden gezamenlijk de handen uit…

Nieuwe standaard in duurzaam telen

Eerste oogst markeert de start van No Shit Food

Vorige maand haalde Joost van Strien, vegan boer, op akkerbouwbedrijf Zonnegoed in Ens de allereerste gecertificeerde vegan uienoogst van het land (klik hier voor het…

Reportage van demoproeven robuuste aardappelrassen

Klaar met en klaar voor Phytophthora

Tholen - Waar het afgelopen week uitgebreid ging over phythophtora die biologische aardappeltelers treft in hun oude rassen, ging het gisteren over de resistente rassen die zij telen. Robuuste rassen, die zo'n tachtig procent van het biologisch teeltareaal omvatten.  Klik hier voor de fotoreportage. Een stuk of…

Le Aie Società Agricola uit Voghiera:

Zero-residu knoflook binnenkort verkrijgbaar

Het Italiaanse Le Aie di Voghiera uit Ferrara zal dit jaar, zij het in beperkte hoeveelheden, zero-residu knoflook met Beschermde Oorsprongsbenaming op de markt brengen. Dit wordt bevestigd door eigenaren Ettore Navarra en Alessandro Evangelisti. “De knoflook wordt momenteel geoogst en het belooft een mooi…

Bas Groeneveld en Carel Bouma

“De niche wordt populair, daardoor groeit de markt van verse knoflook”

Tholen - De teelt van knoflook wordt meestal geassocieerd met zuidelijke landen, toch doet het uiengewas het ook goed in Nederland en is er een handvol telers die dit gewas verbouwt. Teler Bas Groeneveld van TruGarlic is in 2015 begonnen met de teelt van biologische verse knoflook in de Flevopolder en…


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven